

Treska v alobalu
Suroviny
- Brambory
- treska (nebo jina ryba)
- cibule
- porek
- rapikaty celer
- mrkev
- maslo
- rybi koreni
- koreni na brambory
- pripadne mlety kmin
- tymian (vse primerene, aby kazdy na svou porci dostal ode vseho kousicek a cele se to veslo)
- (Pokud nekdo neco prida, nic se nedeje...delam pokazde trosku jinak, podle toho co mam v lednici... Napr. paprika, zampiony, rajcata, syr, krevety, ap.)
- Pro fajnsmekry rybu pokapeme citronem, ja jen pro sebe, kluci to pak nechteji)
Postup přípravy receptu
Na vetsi kus alobalu si polozime brambory na kolecka, posypeme korenim na brambory nebo jen sul a kmin. Pak polozime rybu, posypeme rybim korenim a troskou tymianu, ale opravdu jen malinko, at to pekne voni, ale neprebije chut ryby. No a pak zeleninu tak nejak primerene. Nakonec polozime nahoru poradny platek masla a zabalime. Soupnem do trouby predehrate na 200-220°C a peceme cca 1 hodinu.
Poznámka od kuchařky
Da to chvilku prace to vse nakrajet a zabalit, ale vyhoda je, ze krome noze prakticky neni spinave nadobi a po obede je jen par talirku a pribory, plech je skoro cisty, tedy pokud jste dobre zabalili porce. Pak se nestarate, jen pohlidate cas a basta je hotova....dobrou chut...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Treska v alobalu
-
Mě se to moc líbí a brzo vyzkouším
-
Ryby opravdu muzu, vyzkousim, zatim +6.
-
A dalo by se to dělat v pohodě i venku na grilu,akorát bych trochu ty brambory chvilku povařila.
-
Anno,ja taky delavam s veprovym podobne,ale tam muzes pridat vyraznejsi ingredience...toto je jemnejsi a moc lidi to s rybou nedela...a pritom je to basta...
-
Dělávám,ale s vepřovým masam
Toto se mi líbí
ukládám a+4
posílám
-
Reny, dekuji za informace, urcite vyzkousim
-
Daniello,prave ze ty brambory tim,ze jsou vespod,tak natahnou chut masla,ktere stece dolu a z te ryby si vezme malo...a navic,krome toho,ze ty smesi na ryby a brambory jsou slane,ja uz nepridavala ani zrnko soli navic a stacilo to....
i kure na soli se vlastne poklada na 1kg soli a kure je slane po upeceni tak akorat....veme si jen tolik,kolik je treba...
-
Take se mi receptik libi, ale trochu se bojim tech brambor. Nejsou moc citit po rybe??? Se spolecnym pecenim ryb a brambor totiz nemam moc dobre zkusenosti... Recept na rybu je ale lakavy
: Urcite vyzkousim.
-
Zkusím, dokonce mám tresku v mrazáku. Takže v sobotu by to šlo!
-
diky....doufam,ze zkusis....je to fakt dobry
-
Pěkný receptík
+2