

Rybí polévka z mořské tresky
Suroviny
- 400 g mořské tresky
- 1 petržel
- půlka celeru
- 2 mrkve
- máslo
- hladká mouka
- voda
- muškátový květ
- sůl
- petrželka
- smažená houska
Postup přípravy receptu
Očištěnou kořenovou zeleninu vložíme společně z treskou do nádoby s vodou povařit doměkka. Přidáme sůl, špetku muškátového květu. Měkkou uvařenou zeleninu a rybku vyjmeme. Zeleninu i rybu pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do nádoby.
Polévku zahustíme máslovou jíškou (máslo,mouka) a ještě cca 12 minut povaříme. Dochutíme solí, pepřem. Dozdobíme petrželkou. Podáváme se smaženou houskou.
Poznámka od kuchařky
Jinak můžeme rybu s vývarem rozmixovat a zeleninu vložit zpět. Nebo uděláme rybí krémovou polévku, pak ale rozmixujeme ve vývaru zeleninu i rybku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybí polévka z mořské tresky
-
Pochutnali jsme si moc vsichni,ale hlavne jsem rada,ze chutnala deckam.Takze u nas bude urcite casteji.
-
jemmy: tak si pochutnej, mohla bych ji mít denně
-
Prave jsem polevku dovarila na zitra.Je moc dobra.Zitra jen oprazim housku.Urcite budu delat casteji.
-
jemmy: určitě bych si vybrala, díky
-
Ivace64: No na trzisti si muzes vybrat,je toho opravdu hodne.Ale ja vetsinou nakupuji tresku,rybi hlavy a vnitrnosti,makrely a krevety.Ale poradneho kapra,to tady nedostanes.Jedine,ze bych zacala rybarit
-
Tak to máš dostupné jiné rybky,u nás to je ale jinak, ale udělej, co máš ráda a co je u Vás dobré pro všechny
-
Dajda: Tak to mate pravdu,ziju v cizine.Ale muzu popravde rict,ze poprve me polevka nechutnala,chybela me tam ta kapri chut nasi tradicni polevky.Ale nemam rada stereotyp a proto zkousim vse.Decka si tak zvykly,ze je to jejich favorit.
-
jemmy: Tak to určitě nežijete v Čechách! Tady jsem lososí hlavu v životě neviděla. A kdyby se tu nějaká prodávala, tak bychom nejspíše přišli na mizinu, kdybychom z ní chtěli dělat polévku!
-
Ivace64: Urcite vyzkousim,dam vedet.Ja nakupuji ryby na trzisti a vetsinou rybi polevku delam z lososovych hlav.Ta je u nas nejoblibenejsi
-
RubyRom: díky
-
Dajda: díky za tip,udělám příště
-
Tak tuhle polévku máme doma rádi,
dělávám ji i z pangasia. Stejné suroviny, ale ještě trochu jiný postup. Větší kousky zeleniny osmahnu na tuku, zasypu hladkou moukou, pak zaliju vodou a povařím. Rozmixuju a teprve do krémové polévky dám povařit filé (je hned hotové) a rozmělním ho na kousky vařečkou. Někdy kořením muškátovým oříškem, jindy dávám divoké koření, pepř, nové koření a bobkový list, a polévku pak doplním lžicí kysané smetany. Je to taková skandinávská varianta.
-
Také dělám nejčastěji z tresky, ryby jsou drahé a ta treska je celkem finančně dostupnější. Je to naše oblíbená polévka. Skvělé Ivo !
-
jemmy: dělávám ji z často, různé ryby, nemusíš jen tresku, děkuji
-
Tresku kupuji casto,ale polevku jsem jeste nezkousela.Dobry napad