Rybí kari s kokosovým mlékem
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nakrájené bílé části cibulek, plátky česneku, chilli papričku, necháme zpěnit, přidáme kousky ryby, kari, zázvor, kurkumu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 064 kJ / 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
Tuky | 0,83 g |
– nasycené | 0,17 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,17 g |
–– polynenasycené | 0,33 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 33,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 41,67 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nakrájené bílé části cibulek, plátky česneku, chilli papričku, necháme zpěnit, přidáme kousky ryby, kari, zázvor, kurkumu,…
Vietnamská kuchyně je pestrá, používá spousty druhů zeleniny, kvalitní maso a v neposlední řadě je i lákavá pro oko. Vietnamský salát Bún bò Nam Bộ je náročnější na…
Nakrájíme maso na širší, ale tenké pásky a restujeme na mírně osmahlé cibuli, za stálého míchání, cca 5 -7 minut.Veškeré suroviny na pastu mixujeme ponorným mixérem za…
Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat. Mezitím na rozpáleném…
Thajsko se pyšní jednou z nejlepších světových kuchyní. Thajská jídla jsou většinou lehká, kořeněná a velmi pikantní. Mnohými chutěmi i ingrediencemi se podobá se…
Očištěnou ředkev a okurky nastrouháme škrabkou na nudličky. Já mám přímo na julienne nudličky škrabku. Ale můžete zeleninu nejprve nakrájet na slabé plátky a ty pak na…
Kdo byl v Thajsku, možná se s polévkou Tom Yum setkal. Thajská kuchyně je barevná, pikantní a chutná. Bývá plná zeleniny i mořských živočichů a naštěstí už nebývá…
Thajská kokosová polévka s kuřetem a houbami je velmi rychle připravena, takže si nachystejte suroviny dopředu, aby jste se zbytečně nezdržovali. Ve středně velkém hrnci…
Začneme tím že připravíme vývar. Kosti a maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme, tímto krokem kosti a maso omyjeme. Po…
Okurku a mrkev nakrájejte na slabé nudličky, dlouhé asi 5cm. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce. Krevety vložte do vroucí osolené vody na necelou minutu, vyjměte…
Sivena omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Břišní dutinu osolíme, opepříme, posypeme citronovou trávou. Vložíme větvičku rozmarýnu a plátek másla. Poté osolíme, opepříme…
Grilované vietnamské karbanátky z vepřového masa, ochucené rybí a ústřicovou omáčkou, udělají radost všem milovníkům asijské kuchyně. Podáváme je s limetkovou omáčkou a…
Ledový salát očistíme (odstraníme dva vrchní listy) a rozpůlíme. Tuto půlku ještě rozřízneme na dvě části a ostrým nožem nakrájíme na jemné nudličky. Nudličky salátu…
Všechny suroviny promícháme nebo rozmixujeme. Do této marinády naložíme stehna. Necháme rozležet asi 2 hodiny a pak je za občasného obracení opékáme na grilu/nebo v…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Žampiony na plátky, to samé cuketu. Chilli papričky nasekáme na drobno.Rozehřejeme na woku olej (pokud nemáme wok, stačí hluboká pánev…
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, pak na kousky velikosti soust a dáme do zavíratelné misky. Přidáme lžíci oleje, lžíci rybí a ústřicové omáčky. Dále přidáme…
Jako první jsem si naložila maso. V misce jsem smíchala sójovou omáčku, olej, najemno nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, chilli…
Cibuli dáme na rozpálený olej a asi 1 min.opékáme , přidáme maso, chilli papričku na drobno nakrájenou a česnek. Opékáme asi 3 min. Přidáme citronovou trávu a ostatní…
Mleté maso vložte do mísy. Přidejte koření, česnek utřený se solí, čerstvě mletý pepř a cibuli nakrájenou najemno. Důkladně promíchejte a nechte v lednici hodinu uležet…
Do rendlíku dejte olej, kari pastu a nechte rozvonět. Kari pastu lze vynechat, použijte pak dvojnásobné množství čili. Přidejte cukr, arašídy, naklepané stéblo citrónové…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
Jemná kokosová polévka doplněná svěží vůní a chutí citronové trávy, lehce pikantní díky chilli papričce a zasypaná čerstvým koriandrem přinese chuť Thajska přímo do…
Bylinky nasekáme a utřeme s trochou olivového oleje. Porce lososa nasolíme, potřeme bylinkami a dáme do lednice na 24h. Lososa dáme na horkou pánev kůží dolů, přidáme…
Zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky. Houby předem namočené nakrájejte na plátky či nudličky. Nožičky vykrájejte, jsou příliš tuhé. V menším kastrůlku nebo pánvi…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami