

Treska zapečená s bramborami
Suroviny 3 porce
- 1 balíček tresky
- 12 větších brambor
- Těstíčko na zalití:
- 3 vejce
- sýr eidam – cca 20 dkg
- polovina malého kelímku bílého jogurtu
- mléko (dle potřeby)
- 2-3 lžíce hladké mouky
- vegeta
- sůl
- pepř
- kadeřavá petrželka
Postup přípravy receptu
Pekáč vymastíme máslem, nakrájíme na něj syrové okrájené brambory. Krájíme na větší plátky. Zakryjeme alobalem a pečeme cca 1 hodinu. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, na něj vložíme osolenou a opepřenou tresku, chvíli podusíme.
Těstíčko vytvoříme tak, že rozklepneme do misky celé vejce, v hrnečku rozmícháme jogurt s mlékem, přidáme do misky s vejci, přistrouháme eidam - rozmícháme a přisypeme hladkou mouku. Dochutíme solí, pepřem, vegetou a petrželkou.
Jakmile se brambory rozpekly, sundáme alobal a navrstvíme tresku – zalijeme těstíčkem. Pečeme znovu při 180°C, až nám pokrm krásně „zrůžoví“.
Podáváme např. s kyselou okurkou, můžeme ochutit tatarkou….
Poznámka od kuchařky
Recept si upravíte podle počtu strávníků (tento je tak pro 3 osoby)
TIP: místo jogurtu a mléka – lze samozřejmě použít smetanu.
Těstíčko by nemělo být řídké ani příliš husté – asi jako na lívance.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Treska zapečená s bramborami
-
Výborné. Přidala jsem mezi to ještě zeleninu.