Alkohol vnáší do pokrmů šmrnc a další netradiční chutě
Alkohol v kuchyni představuje mnohem více než jen nápoj pro pití. Jeho rozmanité druhy a chutě mohou obohatit a zdokonalit různé kulinářské zážitky. Je však důležité dbát na umírněnost a zajišťovat, aby alkohol byl připravený a podávaný zodpovědným způsobem.
Jaké druhy alkoholu se používají v kuchyni?
Možná budete překvapeni, ale každý druh alkoholu má v kuchyni své místo.
- Víno: Víno je jedním z nejběžnějších alkoholických nápojů používaných v kuchyni. Používá se k vaření různých pokrmů, především k omáčkám a redukcím. Červené víno může poskytovat hloubku a bohatou chuť masovým pokrmům, zatímco bílé víno může být vhodné pro přípravu omáček na rybu nebo drůbež.
- Pivo: Pivo je oblíbenou ingrediencí v mnoha kuchyních. Používá se při pečení masa k podlití či marinování, do omáček, a dokonce i v receptech na chléb či sladké těsto. Jeho sladká a hořká chuť může pokrmům dodat unikátní charakter.
- Koňak a brandy: Koňak a brandy jsou další alkoholické nápoje, které jsou oblíbené při vaření. Jsou často součástí omáček a marinád pro masové pokrmy, jako jsou kuřecí nebo vepřové kousky. Dodávají jídlu bohatou a plnou chuť.
- Likéry a likérové nápoje: Různé likéry a likérové nápoje jsou využívány k ochucení dezertů (např. tiramisu), sladkých omáček a koktejlů.
- Destilované nápoje: Destilované nápoje, jako je vodka, rum nebo whiskey, jsou často součástí nápojů. Používají se ale i při pečení, vaření nebo flambování.
Den rumu
Den prosecca
Den kocoviny
Den červeného vína
Den bílého vína
Den Mojita
Den Piňa Colady
Den Tequily
Den bourbonu
Den Martini
Den vína
Den koktejlů
Den absinthu
Den svařáku
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 18 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 19 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 20 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno 23. 4. 2024 08:07
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Přečtěte si Zobrazit více
Čerstvost mangoldu poznáme rozlomením řapíků, ze kterých je skvělá příloha. Stejně jako chřest potřebuje krátký var a šokové zchlazení
Už znáte kakaové máslo? Základ čokolády poslouží i jako pěna na holení či lék na ekzém
Medovníkové koule: Skvělé cukroví jen ze 3 ingrediencí zvládnete i bez pečení!