Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aljašská treska v županu

Proměňte obyčejné filé během chvilky v lahůdku. Šťavnaté filety dostanou díky worcesteru a citronové šťávě říz, takže nejsou fádní. Obalením ve vejcích s kečupem a paprikou získají plnou barvu, a sýr ve strouhance podtrhne křupavou krustu.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alus.s

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 037 kJ /
965 kcal
Bílkoviny148,46 g
Tuky33,22 g
Vláknina0,20 g
Cholesterol 938 mg
Sodík 1,87 g
Sůl4,58 g
Sacharidy17,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, pokapeme worcestrovou omáčkou, citronovou šťávou a necháme asi 20 min marinovat. Krok 2: Mezitím připravíme trojobal:
Do hlubší mísy dáme hladkou mouku, do druhé rozšleháme vejce s kečupem a paprikou, ve třetí promícháme strouhanku s najemno nastrouhaným sýrem. Krok 3: Filety postupně obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Krok 4: Obalené filety smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 14. 8. 2008

Poznámka autorky alus.s

zdroj : časopis Vlasta před xx lety

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aljašská treska v županu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Zm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aljašská treska v županu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Zm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tento recept se mi líbí, co nejdříve vyzkouším.:-8 Nabízím letitý recept oblíbený mojí rodinou- lze smažit i péct v troubě. Filety oblíbené ryby osolit, opepřit, případně přidat i jiné koření či bylinky - já dávám tymián, osmažit na másle, zalít šlehačkou, dát zapéct do trouby a nakonec posypat nastrouhaným sýrem a ještě chvilku zapéct, než se sýr rozpustí. Neskutečná dobrota.

Dá se treska na tento způsob péct v troubě? Nezkoušel jste někdo? Recept vypadá hodně dobře :yes:

Vlasta Kopecká 22. 2. 2014 10:35
Jenom se chci zeptat:
Treska nebo filé?

Perfektní recept-vyzkoušeno-schváleno.Budu takto upravovat i jiné rybky.Je to super změna:yes:

chutnalo nám ;-) Dávám bodík :yes:

Alenka pridávam ti veľký bod a fotky;-),ryba v takejto úprave je fakt moc chutná:-p:yes:Budem robiť často:-)

:-K

:-K:yes:vynikající.jinak už ryby nesmažím:-p

MŃAM!!! :yes: :-))

Dnes máme k obědu tuto mňamku, krásně to voní. Díky za nápad, dávám bodík:-))

Dnes vyzkoušeno...mňam....už plave :-p

Dík za inspiraci, poslední norský kousek to má zpočítané:-D

Tématické fráze:
treska recepty, treska, treska recept, recept na aljašskou tresku, recepty z aljašské tresky filet, treska v troubě, recept na tresku, recepty treska, recepty na aljašskou tresku, recepty z tresky, aljaska treska recept, filety z tresky recept, recept treska, aljaska treska, recepty na tresku, aliašská treska, filety z tresky, treska v troubě recept, alijašská treska, recepty ryby treska

Suroviny:
filet z tresky, sýr tvrdý, vejce, mouka hladká, strouhanka, kečup sladký, paprika sušená sladká, omáčka worcesterová, šťáva citronová, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu