Zavařený základ na lečo
Lečo z čerstvých paprik a rajčat patří mezi rychlé a jednoduché letní pokrmy. Jeho základ si však můžete připravit i na chladnější období roku. Směs stačí zavařit do sklenic a máte ji tak vždy po ruce.
Postup přípravy
Krok 1: Z paprik odstraníme semena a nakrájíme je na proužky. Rajčata spaříme a oloupeme (komu nevadí slupky nemusí loupat) a nakrájíme na kousky.
Krok 2: Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji, až zesklovatí, přidáme papriky, 5 minut podusíme, přidáme nakrájená rajčata, osolíme a podusíme 5 minut.
Krok 3: Plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.
Zveřejněno 1. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařený základ na lečo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rGXZ
Moje poznámka
Zavařený základ na lečo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rGXZ
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 2 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 5 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 10 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 1 minutou
Koláč z cukety
Vampi před 1 hodinou
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 1 hodinou
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 2 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 3 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 6 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 9 hodinami
Suroviny:
rajče,
paprika,
cibule,
olej,
sůl
Komentáře (2)