Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařený základ na lečo

Lečo z čerstvých paprik a rajčat patří mezi rychlé a jednoduché letní pokrmy. Jeho základ si však můžete připravit i na chladnější období roku. Směs stačí zavařit do sklenic a máte ji tak vždy po ruce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 15 dávek

z 1 dávky vyjde 15 skleniček o objemu 350 ml

15dávek

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z paprik odstraníme semena a nakrájíme je na proužky. Rajčata spaříme a oloupeme (komu nevadí slupky nemusí loupat) a nakrájíme na kousky. Krok 2: Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji, až zesklovatí, přidáme papriky, 5 minut podusíme, přidáme nakrájená rajčata, osolíme a podusíme 5 minut. Krok 3: Plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Zveřejněno 1. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařený základ na lečo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rGXZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařený základ na lečo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rGXZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, paprika, cibule, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu