Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Objevte chuťově bohatý výběr masových pomazánek, které potěší každého labužníka. V článku najdete nejlepší recepty z vepřového, kuřecího i rybího masa, ideální na pečivo i k zakousnutí s čerstvou zeleninou. Stačí si jen vybrat.

Masové pomazánky patří mezi oblíbené pochoutky české kuchyně. Hodí se nejen na svačinu nebo večeři, ale i jako rychlé pohoštění pro návštěvu. Díky různým druhům masa, koření i dalších přísad si můžete vychutnat pestrou paletu chutí. Ať už hledáte inspiraci pro každodenní stůl nebo originální nápad na domácí pohoštění, výběr těchto 15 osvědčených receptů vás rozhodně nezklame.

1/15

    1 z 15

    Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem

    Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem

    Tresčí játra v kombinaci se smetanovým sýrem vytvoří jemnou a výraznou pomazánku, která potěší všechny milovníky rybích chutí. Krémová konzistence se snadno roztírá a příjemně se doplňuje s křupavým pečivem. Limetková šťáva dodá pomazánce svěžest a vyváží chuť surovin.

    2 z 15

    Pomazánka z jitrnice

    Pomazánka z jitrnice

    Jitrnice se skvěle hodí jako základ výrazné a syté pomazánky. Spojení s bramborem a cibulí vytvoří směs, která chutná nejlépe v chladných dnech. Pomazánka namazaná na chléb získá novou chuť díky jemnému koření, které podtrhne tradiční chuť domácí zabijačky.

    3 z 15

    Pomazánka z uzeného masa a karotky

    Pomazánka z uzeného masa a karotky

    Uzené maso propůjčí pomazánce výraznou chuť, kterou krásně zjemní sladká karotka. Kombinace těchto dvou surovin vytvoří lahodnou směs ideální k pečivu i topinkám. Do pomazánky patří také zdravý křen a ideálně domácí majonéza, která pomůže spojit všechny chutě do jednoho celku.

    4 z 15

    Pomazánka ala krab (krabí tyčinky)

    Pomazánka ala krab (krabí tyčinky)

    Krabí tyčinky, které tvoří základ této pomazánky, se skvěle doplňují s hořčicí, citrónovou šťávou a majonézou. Vznikne tak jemná, ale výrazná chuť, která připomíná mořské plody. Pomazánka se hodí na jednohubky i obložené chlebíčky a potěší každého hosta.

    5 z 15

    Pomazánka z vařeného masa

    Pomazánka z vařeného masa

    Vařené maso najde skvělé uplatnění v pomazánce, která je jemná, ale zároveň plná chuti. Přidání hořčice a celeru směs krásně zvýrazní a dodá jí hloubku. Ideální způsob, jak využít maso z vývaru a připravit rychlou večeři nebo svačinu. Nejlépe pak pomazánka chutná s čerstvým pečivem.

    6 z 15

    Jemná kuřecí pomazánka s koprem

    Jemná kuřecí pomazánka s koprem

    Kuřecí maso v kombinaci s majonézou, dijonskou hořčicí a čerstvým koprem vytvoří svěží a lehkou pomazánku. Kopr dodá typickou a nezaměnitelnou chuť a podtrhne delikátnost masa. Pomazánka se hodí na snídani i lehkou večeři, ale také na jednohubky nebo chlebíčky.

    7 z 15

    Pomazánka z uzeného masa s vejci

    Pomazánka z uzeného masa s vejci

    Uzené maso v kombinaci s vejci tvoří výborný základ pro vydatnou pomazánku. Spojením s tatarkou a hořčicí vznikne chuťově bohatá směs, která skvěle chutná na čerstvém chlebu. Natvrdo uvařená vajíčka dodají jemnost a zlepší konzistenci celé pomazánky.

    8 z 15

    Sýrová pomazánka s domácí vepřovkou

    Sýrová pomazánka s domácí vepřovkou

    Spojení domácí vepřovky a sýra přináší plnou a hutnou chuť, která zasytí, a pochutnají si na ní především milovníci tradičních pomazánek. Při mazání na pečivo se  pomazánka krásně roztírá a díky cibuli vynikne ještě více její masitá chuť. Ideální pochoutka k půllitru piva.

    9 z 15

    Pomazánka z masové konzervy

    Pomazánka z masové konzervy

    Masová konzerva poslouží jako rychlý základ, který se dobře kombinuje s cibulí, hořčicí a majonézou. Pomazánka se hodí při nečekané návštěvě i na cesty, protože se připraví během chvilky. Výrazná chuť masa se příjemně doplňuje s chilli kořením a kyselými okurkami.

    11 z 15

    Pomazánka z pečeného bůčku a uzeného masa

    Pomazánka z pečeného bůčku a uzeného masa

    Pečený bůček a uzené maso vytvoří silnou chuťovou základnu, která uspokojí i náročné gurmány. Kořeněná směs se krásně rozpadá a díky sádlu získává hladkou konzistenci. Pomazánka vynikne na čerstvém chlebu a snadno ji připravíte i ve větším množství.

    12 z 15

    Pomazánka z vepřového kolena

    Pomazánka z vepřového kolena

    Vepřové koleno se dlouhým vařením promění v měkké maso, které se snadno umele a spojí s kořením do lahodné pomazánky. Česnek, kečup a majonéza zvýrazní chuť a dodají směsi pikantní tón. Nejlépe pak pomazánka bude chutnat na čerstvém pečivu, doplněná o křupavou zeleninu.

    13 z 15

    Pomazánka z uzené krkovice

    Pomazánka z uzené krkovice

    Uzená krkovice nabídne intenzivní chuť, která výborně funguje v masové pomazánce. Stačí přidat jen plátek másla a smetanový sýr a důkladně rozmixovat. Spojením vznikne směs ideální ke krajíci chleba i jako základ na jednohubky. Příprava je jednoduchá a rychlá.

    14 z 15

    Barevná kuřecí pomazánka

    Barevná kuřecí pomazánka

    Barevná pomazánka z kuřecího masa zaujme nejen chutí, ale i vzhledem. Do směsi se přidává paprika, petrželka a majonéza. Na pečivu se nakonec dozdobí další zeleninou, která jen podtrhne vzhled i chuť pomazánky, která je díky kuřecímu masu lehčí variantou.

    15 z 15

    Pomazánka z hovězího masa s kapary

    Pomazánka z hovězího masa s kapary

    Hovězí maso nabídne pevnou strukturu a výraznou chuť, kterou krásně oživí nezaměnitelné kapary. Tato kombinace připomene chutě středomořské kuchyně a dodá pomazánce netradiční šmrnc. Směs se snadno roztírá a hodí se i k opečenému toastu.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli