Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z jitrnice

Snad nejoblíbenější zabíjačkovou pochoutkou jsou jitrnice. Připravit z nich můžeme skvělou pomazánku, kterou podáváme na křupavých očesnekovaných topinkách, posypanou nastrouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci ve vroucí vodě uvaříme brambor ve slupce doměkka. Poté jej necháme vychladnout a oloupeme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jitrnice vymačkáme a společně s bramborem rozmačkáme vidličkou. Sýr nastrouháme. Krok 3: Na oleji osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme plátky česneku, jitrnice a brambor, okořeníme, prohřejeme, přidáme vejce, mícháme, až nám vejce pomazánku zahustí. Krok 4: Mažeme na topinky, sypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme zeleninou.

TIP: Jak udělat jitrnici na pánvi - rady a tipy

Zveřejněno 10. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z jitrnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6wqy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z jitrnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6wqy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jitrnice, cibule, vejce, sýr tvrdý, brambory, olej, sůl, pepř mletý, majoránka, koření kari, česnek, zelenina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu