Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina minutka: Dopřejte si rychlé šťavnaté řízečky obalené ve směsi voňavého koření
Zdroj: Toprecepty

Vyzkoušejte minimalistický recept na netradiční řízečky. Nepotřebujete vajíčko ani strouhanku jako při klasickém trojobalu. Vystačíte jen s moukou, i když ne úplně obyčejnou. Babičky dobře vědí, jak na to, a tento recept to jen dokazuje.

Na minutkové řízečky můžete použít maso podle vlastní chuti. Mělo by však být libové a lehce naklepané. Poté ho obalíte ve směsi mouky a koření a už můžete prostírat stůl.

Jak na babiččinu minutku

Hlavní know-how spočívá v tom, jaké koření přidáte do mouky, abyste docílili lákavého vzhledu a výborné chuti.

  1. Nachystejte si 250 g kuřecího masa a olej na smažení. Na obalení 1 hrnek hladké mouky, do které přijde 1 lžíce vegety, 1 lžička kari, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžička sladké mleté paprikysůl (jen pokud je potřeba, vegeta bývá slaná dost). 
  2. Z kuřecího masa nakrájejte plátky a lehce je naklepejte.

  3. Potom smíchejte mouku, vegetu, kari, pepř a papriku. Sůl nepřidávejte, protože vegeta je dost slaná. Pokud použijete jinou směs, dosolte podle chuti.

  4. Připravené maso obalte v moučné směsi, vložte na pánev s rozehřátým olejem a opečte z obou stran dozlatova.

  5. Jako příloha se hodí bramborová kaše, vařené brambory nebo i čerstvý chléb. Můžete dozdobit čerstvou zeleninou nebo salátkem.

Pokud patříte mezi fanoušky rychlých receptů, podívejte se na přehled dalších minutkových jídel, která zvládnete připravit do půl hodiny, a dopřejte si teplé a chutné menu.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky