Babiččina minutka: Dopřejte si rychlé šťavnaté řízečky obalené ve směsi voňavého koření
Vyzkoušejte minimalistický recept na netradiční řízečky. Nepotřebujete vajíčko ani strouhanku jako při klasickém trojobalu. Vystačíte jen s moukou, i když ne úplně obyčejnou. Babičky dobře vědí, jak na to, a tento recept to jen dokazuje.
Na minutkové řízečky můžete použít maso podle vlastní chuti. Mělo by však být libové a lehce naklepané. Poté ho obalíte ve směsi mouky a koření a už můžete prostírat stůl.
Jak na babiččinu minutku
Hlavní know-how spočívá v tom, jaké koření přidáte do mouky, abyste docílili lákavého vzhledu a výborné chuti.
- Nachystejte si 250 g kuřecího masa a olej na smažení. Na obalení 1 hrnek hladké mouky, do které přijde 1 lžíce vegety, 1 lžička kari, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžička sladké mleté papriky a sůl (jen pokud je potřeba, vegeta bývá slaná dost).
-
Z kuřecího masa nakrájejte plátky a lehce je naklepejte.
-
Potom smíchejte mouku, vegetu, kari, pepř a papriku. Sůl nepřidávejte, protože vegeta je dost slaná. Pokud použijete jinou směs, dosolte podle chuti.
-
Připravené maso obalte v moučné směsi, vložte na pánev s rozehřátým olejem a opečte z obou stran dozlatova.
-
Jako příloha se hodí bramborová kaše, vařené brambory nebo i čerstvý chléb. Můžete dozdobit čerstvou zeleninou nebo salátkem.
Pokud patříte mezi fanoušky rychlých receptů, podívejte se na přehled dalších minutkových jídel, která zvládnete připravit do půl hodiny, a dopřejte si teplé a chutné menu.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře