

Babiččina minutka
Suroviny podle plátků masa
- Směs na minutku:
- 1 hrnek hl. mouky
- 1 lžíce vegety
- 1 lžička kari
- půl lžičky mletého pepře
- 1 lžička mleté papriky sladké
- kuřecí maso
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Zamícháme mouku, vegetu, kari, pepř, papriku a vznikne vám z toho směs. V ní obalte řízky nebo kuřecí prsa nebo jakékoliv maso a opečte na pánvi.
Můžete podávat s bramborovou kaší, brambory nebo i s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Je to sice jak řízky, ale výborné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Babiččina minutka
-
,mě to chutná, dělala jsem z vepřového. Děkuji za inspiraci.
-
Nám to nechutnalo, lepší je řízek. Bylo to jako přírodní řízek, ale samozřejmě i ten je dobrý.
-
Výborný,rychlý oběd,velice nám chutnal
-
jan: Z vedeckého ústavu????? Či negramotný z gastronómie?????
-
Dělám to už pár let.Nedávám vegetu.Přidám i trošku strouhanky. Maso nakrájím na malé kousky a smažím na másle a přílohu dělám opečené plátky brambor. A je to moc dobré
-
Vyzkoušeno, snězeno a oblíbeno
-
Rambousek: nezapomněla - obaluje se jen v této suché směsi
. Zapomněla olej na pánev
-
Lenka: tuším, že tam autor/ka zapomněl/a na vavajíčko, nebo vodičku...
-
Laďa:
-
Rambousek: Solamil neseženeš, kup solamyl
!!!
-
tejaja: Kup si raději hladkou..
-
Místo mouky solamil
-
edmako:
-
-
Tak obaluje se to pouze v této sypké směsi, nebo je to náhrada za mouku? A pak normál klasika.