Jak na banánové lívance? Připravte si sladkou snídani vhodnou i pro vaše nejmenší
Banánové lívance jsou velmi chutným jídlem, které můžete nabídnout i těm nejmenším strávníkům. Jsou totiž bez cukru a navíc jsou vláčné a měkké. Zužitkujte na ně přezrálé banány, které už ztratily svůj půvab.
V dnešní době najdete celou řadu tipů, jak spotřebovat přezrálé banány. Banánové lívance jsou skvělé, protože z nich můžete vykouzlit chutnou snídani, ale i svačinu. Vynikající jsou i za studena. Kromě toho jsou díky tomuto ovoci dost sladké, tím pádem jsou vhodné i pro děti nebo ty, kteří se cukru vyhýbají. Připravte si tuto dobrotu podle úvodního videoreceptu.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit banánové lívance
Z následujícího množství usmažíte asi 25 banánových lívanců. Připravte si 4 banány, 130 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 2 vejce, 1 lžičku prášku do pečiva a olej na smažení.
- Banány společně s mlékem a vejci rozmixujte.
- Do mísy prosejte mouku společně s práškem do pečiva.
Tip: Pokud chcete z lívanců vykouzlit ještě zdravější verzi, nahraďte mouku pšeničnou moukou špaldovou. - Rozmixované suroviny přelijte do mísy k mouce a metlou smíchejte dohromady.
- Pánev vymažte tenkou vrstvou oleje (na smažení lívanců se skvěle hodí kokosový olej) a těsto vlijte na pánev do tvaru koleček. Smažte dozlatova.
Hotové lívance můžete ozdobit šlehačkou a ovocem, případně je pokapat javorovým sirupem nebo posypat moučkovým cukrem.
Komentáře