Americké lívance

dextra Kuchař:

Sladká jídla 17 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

1 lžíce prášku do pečiva
1 lžíce krupicového cukru
170 g hladké mouky
350 ml mléka
2 lžíce másla (rozpuštěného)
2 vejce (velká, ušlehaná)
máslo (na smažení)
javorový sirup
čokoládová poleva
šlehačka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby vložte prášek do pečiva, mouku, špetku soli a cukr. Vše dobře smíchejte a přidejte prošlehaná vejce s mlékem.

  2. Vše smíchejte dohromady metličkou, aby vzniklo hustší těsto. Do něj zašlehejte máslo. Těsto nechte aspoň na deset minut odpočinout.

  3. Na pánev dejte kousek másla a pánev rozehřejte. Na pánev dejte naběračkou těsto. Průměr lívance by měl být asi 15 cm. Smažte asi 1 až 2 minuty a poté obraťte a smažte další 1 minutu.

  4. Hotové lívance můžete polít javorovým sirupem nebo jej klasicky ozdobit šlehačkou a čokoládovou polevou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Americké lívance

  • Ivka Ivka(neregistrovaná)

    :yes: jsou moc dobré :-p

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Ták jsem udělala z dvojité dávky pro ty moje 4 chlapy a po dnešku jsem ponaučená, že příště jedině ze čtverité, a nejsem si jistá zda to pořád nebude málo :-)) Děkuji moc za recept, jsou výýýýýborné! :-p A dělají se moc dobře, je to rychlovka :yes:

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Tak Vám pěkně děkuji, udělal jsem je k snídani pro moje tři holky a patrně mi je už nikdo neodpáře. Naprosto skvělé a hned po tom co se po nich zaprášilo jsem byl tázán, kdy že je budu dělat zase :-D

    Odpovědět

  • Lenka Lenka (neregistrovaný)

    Jako 16ti letá slečna mohu řáci že se povedly :-)
    Jsem od maminky zvykla na slabší, jelikož tyto hodně vyskočily . Příště zvolím méňě prášku do pečiva a budu doufat, že mi je táta všechny nesní ;-) Dobrou chuť

    Odpovědět

  • Peťan Peťan(neregistrovaný)

    Fantstické, udělal jsem je s rozpuštěným máslem na to rybíz a cukr (hodně cukru) a k tomu zakysanou smetanu. ;) Chutnaly skvěle! Doporučuju.

    Odpovědět

  • Janča Janča(neregistrovaná)

    Výtečné opravdu, koupily jsme si javorový sirup a s přítelem jsme je spráskaly jedna radost. Dělala jsem teda na lívanečníku a chvilku mi trvalo, než jsem vychytala množství těsta ale nakonec jsme měly asi 30 krásných lívanečků:yes::yes:

    Odpovědět

  • Barča Barča(neregistrovaná)

    mňamka,ješte jsem je nedelala ale už mi zbíhají sliny :-D :yes:

    Odpovědět

  • woross woross(neregistrovaný)

    Bety:tohle je jedno z nich a nauc se psat :)

    Odpovědět

  • mojematysek mojematysek(neregistrovaný)

    vas receptik me moc ohromil a uz je delam k obedu,jsem zvedava jaky sklidi uspech:-D
    Vypadaji uzasne,mate ode me :yes: uz jen proto ze jsem nemusela delat kvasek:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Mňam...my je baštíme s jogurtem(např.s višňovým florianem)a to je nejlepšíí :-):-p;-)

    Odpovědět

  • marie marie(neregistrovaný)

    a co takhle je udělat kasicky s marmeládou??;-)

    Odpovědět

  • Majduška Majduška(neregistrovaná)

    Dělám tuhle dávku a dělám je velké, skoro na celou pánev. Mám jich většinou 8 =). Jinak vynikající recept, u nás se po nich vždy zapráší =)

    Odpovědět

  • Bety Bety(neregistrovaný)

    Jaké je tipické jídlo pro USA a Kanadu?

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    díky moc takže dvojtá dávka bude tak akorát:-))

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo