Americké lívance z podmáslí

chute-sveta.cz Kuchařka: chute-sveta.cz

Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 5 minut VAŘENÍ: 20 minut 16 lívanců Sladká jídla 2 názory

Suroviny

2 hrnky hladké mouky (250 g)
2 PL krystalového cukru
1 ČL prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
1/2 KL soli
2 hrnky podmáslí (475 ml)
1/4 hrnku kysané smetany (60 ml)
2 vejce
3 PL másla rozpuštěného a vychladlého (45 g)
olej na potření pánve smažení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. 1. Ve středně velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Odložíme.

  2. 2. Ve druhé míse rozšleháme podmáslí, kysanou smetanu, vejce a máslo.

  3. 3. Přidáme suché suroviny a opatrně smícháme.

  4. 4. Těsto necháme před použitím 10 minut odstát.

  5. 5. Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje z jedné, a pak z druhé strany.

  6. 6. Podáváme s máslem a lívancovým sirupem, nebo podle chuti.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Americké lívance z podmáslí

  • kaja33 kaja33

    Byly výborné všichni mí sourozenci si na nich pochutnaly.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-)):-p:-p:-p:-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    To jsou přesně ty lívance, které bych chtěla ochutnat. A všechny mléčné výrobky které v nich jsou, se dají sehnat i bez laktózy, takže super. :) Lívancový sirup, to je javorový nebo ještě nějaký jiný?

    Odpovědět

Tématické fráze: lívance z kysaného podmáslí lívance s banánovo jogurtovým dipem lívance z podmáslí lívance s podmáslím kysané podmáslí recepty bábovka z kysaného podmáslí americke livance livance s podmasli testo na livance z podmasli iívance z kysaneho podmasli kysané podmáslí lívanečky z kysaného podmáslí kysané podmáslí lívance lívance s banánovo-jogurtovým dipem hrníčkové lívance z podmáslí kysane podmasli recept lívanec z podmáslí hrnkove livance z podmasli recept co z kysaného podmáslí kysané livance

Zapomněl/a jsem heslo