Americké lívance z podmáslí

chute-sveta.cz Kuchařka:

Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 5 minut VAŘENÍ: 20 minut PT0H25M PT0H20M PT0H05M 16 lívanců Sladká jídla 2 názory

32

Suroviny

2 hrnky hladké mouky (250 g)
2 PL krystalového cukru
1 ČL prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
1/2 KL soli
2 hrnky podmáslí (475 ml)
1/4 hrnku kysané smetany (60 ml)
2 vejce
3 PL másla rozpuštěného a vychladlého (45 g)
olej na potření pánve smažení
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. 1. Ve středně velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Odložíme.

  2. 2. Ve druhé míse rozšleháme podmáslí, kysanou smetanu, vejce a máslo.

  3. 3. Přidáme suché suroviny a opatrně smícháme.

  4. 4. Těsto necháme před použitím 10 minut odstát.

  5. 5. Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje z jedné, a pak z druhé strany.

  6. 6. Podáváme s máslem a lívancovým sirupem, nebo podle chuti.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Americké lívance z podmáslí

  • kaja33 kaja33

    Byly výborné všichni mí sourozenci si na nich pochutnaly.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-)):-p:-p:-p:-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    To jsou přesně ty lívance, které bych chtěla ochutnat. A všechny mléčné výrobky které v nich jsou, se dají sehnat i bez laktózy, takže super. :) Lívancový sirup, to je javorový nebo ještě nějaký jiný?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo