Kterou mouku použít do lívanců. Radíme začátečníkům
Lívance jsou oblíbeným sladkým jídlem. Menší průměr vyhovuje hlavně dětem, lépe se jim jedí než palačinky. Připravit těsto na lívance není složité. Můžeme připravit těsto kypřené klasicky droždím nebo rychlejší s práškem do pečiva.
Ochutit těsto je možné skořicí, vanilkou nebo citronovou kůrou. Místo mléka můžeme použít podmáslí, díky kterému budou lívance ještě nadýchanější. Oblíbené jsou i lívance z jogurtu, tvarohu, banánů nebo jablečné. Pro ty, kteří se sladkému vyhýbají, doporučujeme zeleninové nebo houbové lívanečky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku na lívance
Těsto na lívance se obvykle zahušťuje pšeničnou hladkou nebo polohrubou moukou. Přidávejte ji postupně, abyste těsto nezahustili příliš. Zdravější je použití mouky špaldové, pohankové nebo ječné. Do zeleninových lívanců můžete použít i ovesné vločky. Volba je na vás.
Lívance smažíme v lívanečníku nebo na pánvi. Jejich závěrečné dochucení pomocí zavařenin, medu, sirupu, smetany, ovoce apod. je v režii každého kuchaře. Začátečníkům by mohl pomoci videorecept na extra rychlé lívance.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jakou mouku na nekynuté lité těsto? Je skvělé na moučníky, palačinky i lívance
Hovězí na houbách podle ČSN: Šťavnatá česká klasika s úžasnou houbovou chutí a vůní je nejlepší z čerstvých hub
Svíčková s horáckým knedlíkem podle Pepy Nemravy: Masu se zeleninou dejte den v chladu, říká účastník MasterChefa
Komentáře