Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

5 častých chyb při smažení řízků: Možná se dopouštíte chyby, ani o tom nevíte
Zdroj: Pixabay

Smažení řízků, co je na tom? Řeknete si, žádná věda. Ale jste si jistí, že se nevědomky nedopouštíte nějaké chyby? V následujícím článku si připomeneme nejčastější chyby, kterých se můžete dopustit. A příště už budou vaše řízky dokonalé.

Všichni chceme chutné, šťavnaté a křupavé řízky. Jenže občas je maso tuhé nebo strouhanka rozmočená a odpadává z masa. Je hned několik způsobů, jak řízky pokazit. V některých případech můžete dokonce uškodit svému zdraví. 

Časté chyby při přípravě řízků

Je jedno, jestli použijeme maso vepřové nebo kuřecí, tyto chyby nesnesou ani jedny řízečky.

  1. Smažíte studené maso rovnou z lednice: Chyba, maso musíte nechat v pokojové teplotě alespoň 30 minut. Teplotní šoky masu nesvědčí a na výsledku to je znát.
  2. Obalujete mokré maso: Maso by se před solením a obalováním mělo osušit papírovou utěrkou. Strouhanka potom na mase nezvlhne a bude krásně křupavá.
  3. Šetříte na olejiNebojte se při smažení řízků použít větší množství oleje nebo sádla, to je na smažení řízků to nejlepší. Použít můžete i přepuštěné máslo.
  4. Smažíte na málo rozpáleném oleji: Olej musí být pořádně rozpálený, což krásně poznáte vhozením zkušebního drobečku strouhanky na pánev. V opačném případě se tuk ihned vsákne do strouhanky. Ta bude vlhká, bude odpadat a řízek bude velmi mastný.
  5. Nevyměňujete olej: Pokud smažíte větší množství řízků, olej průběžně vyměňujte za čerstvý. Olej se snadno přepálí a navíc v něm zůstávají drobečky strouhanky, které se víc a více připalují.

Už jste zkoušeli péct řízky v troubě? Výhodou je, že máte hotových více porcí naráz. Předvede vám to náš videorecept, podle kterého můžete postupovat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky