Vepřové řízky

Suroviny

vepřové řízky
strouhanka
vejce -(dle počtu řízků)
sůl
pepř
1 bujon
1/2 l vody
olej
1/4 másla

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "nabouchali" co nejvíc strouhanky (je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).

  2. Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

  3. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu.

  4. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.

Komentáře k receptu Vepřové řízky

Tématické fráze: vepřové řízky vepřové řízky z trouby vepřové řízky recept vepřové řízky recepty dobré řízky výborné měkké vepřové řízky řízky vepřové vepřové řízky v troubě vepřový řízek recept na vepřové řízky recepty na veprove rizky vepřový řízek z trouby recepty z vepřových řízků dobrý řízek recepty vepřové řízky dobré vepřové řízky jak udělat dobré řízky veprovy rizek recept recept na dobre řizky recept vepřové řízky