Vepřové řízky

toprecepty.cz Kuchař: toprecepty.cz

Vepřové maso 4 názory

Suroviny

vepřové řízky
strouhanka
vejce -(dle počtu řízků)
sůl
pepř
1 bujon
1/2 l vody
olej
1/4 másla
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "nabouchali" co nejvíc strouhanky (je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).

  2. Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

  3. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu.

  4. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové řízky

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové řízky vepřové řízky recept vepřové řízky recepty dobré řízky řízky vepřové výborné měkké vepřové řízky recept na vepřové řízky recepty z vepřových řízků recepty na veprove rizky dobrý řízek recepty vepřové řízky dobré vepřové řízky vepřové řízky z trouby recept vepřové řízky jak udělat dobré řízky recept na dobre řizky vepřový řízek vepřové řízky v troubě vepřový řízek z trouby jak udělat dobrý řízek

Zapomněl/a jsem heslo