Vepřové řízky

toprecepty.cz Kuchař: toprecepty.cz

Vepřové maso 4 názory

Suroviny

vepřové řízky
strouhanka
vejce -(dle počtu řízků)
sůl
pepř
1 bujon
1/2 l vody
olej
1/4 másla
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "nabouchali" co nejvíc strouhanky (je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).

  2. Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

  3. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu.

  4. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové řízky

Tématické fráze: vepřové řízky vepřové řízky recept vepřové řízky z trouby vepřové řízky recepty dobré řízky řízky vepřové výborné měkké vepřové řízky vepřové řízky v troubě recept na vepřové řízky recepty na veprove rizky recepty z vepřových řízků dobrý řízek recepty vepřové řízky jak udělat dobré řízky dobré vepřové řízky recept na dobre řizky jak udělat vepřové řizky recept vepřové řízky vepřový řízek vepřový řízek z trouby

Zapomněl/a jsem heslo