Vepřové řízky

toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 4 názory

58

Suroviny

Vepřové řízky
strouhanka
vejce -(dle počtu řízků)
sůl
pepř
1 bujon
1/2 l vody
olej
1/4 másla
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "nabouchali" co nejvíc strouhanky (je lepší si řízky nejdřív trochu před klepat).

  2. Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

  3. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu.

  4. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové řízky

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové řízky vepřové řízky recept vepřové řízky recepty dobré řízky řízky vepřové recepty z vepřových řízků recept na vepřové řízky recepty vepřové řízky dobrý řízek recepty na veprove rizky výborné měkké vepřové řízky recept na dobre řizky jak udělat dobré řízky recept vepřové řízky vepřové řízky z trouby dobré vepřové řízky vepřový řízek vepřové na řízky vepřové řízky dobrý věpřový řízek

Zapomněl/a jsem heslo