Vepřové řízky

toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 4 názory

57

Suroviny

Vepřové řízky
strouhanka
vejce -(dle počtu řízků)
sůl
pepř
1 bujon
1/2 l vody
olej
1/4 másla
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "nabouchali" co nejvíc strouhanky (je lepší si řízky nejdřív trochu před klepat).

  2. Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

  3. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu.

  4. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové řízky

  • Irena Novotná Irena Novotná(neregistrovaný)

    výborné

    Odpovědět

  • Delli Delli

    Tyto řízky dělávám také.Opravdu mooooc dobré,prostě výborné papáníčko:yes::-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • melisnicka melisnicka

    Moc dobré. Tak tyto řízky mohu, nádherně měkké a šťavnaté. Udělujeme bodík. :-p:-p:-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo