Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé bramborové knedlíky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

26. 7. 2015 18:31

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 368 kJ / 2 717 kcal
Bílkoviny81,43 g
Tuky13,84 g
Vláknina37,83 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy547,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Knedlíky je třeba prvních 5 min občas podebrat vařečkou ode dna a hlavně, jakmile se začnou vařit, tak ztlumit plamen, aby jen probublávaly. Jinak by se rozvařily. Toto těsto používám i na plněné knedlíky, jen se vaří kratší dobu. Jsou opravdu rychlé, přeji, aby se vám povedly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Dajda Dajda

14. 1. 2022 14:37

oring: A to je prosím co? Kdo ty zásady stanovil? Kdesi v trezoru sice existuje původní recept na dort Sacher, ale na bramborové knedlíky asi sotva! :-Q Recepty přece nejsou zákon a každý si může vařit, jak je mu libo. A dokonce může své zkušenosti šířit dál! :-O

oring

14. 1. 2022 14:25

Dajda: notujte si tu jak chcete. Je to proti zásadám jejích výroby.

Andulka 53 Andulka 53

14. 1. 2022 12:56

Dajda: :-)napsala jste to velice dobře, Říká se, že i očima se jí. Myslím, že vzhledově vypadají dobře a co je hlavní, chutnají. Dělají je tak i naši mladí. Všichni tři jsou spokojený. Tím ale nechci říct, že musí chutnat všem. ????????????

Dajda Dajda

14. 1. 2022 05:15

Andulka 53: A to je přece to hlavní, aby knedlíky chutnaly! :-D A je úplně jedno, jestli jsou bramborové nebo krupicové. Když jsem s bramborovými knedlíky začínala, připravovala jsem je v naprosto stejném poměru surovin, jen jsem brambory strouhala. Krásně jsem se to naučila a dneska dělám několik druhů bramborových knedlíků jak z hlediska použitých surovin, tak tvaru. ;-)

oring

13. 1. 2022 21:59

Andulka 53: S tou vodnatostí brambor asi máte pravda. Doma používáme téměř 100% Red Anna, a tyto problémy nemáme.

Andulka 53 Andulka 53

13. 1. 2022 18:49

oring: děkuji za váš komentář. Je to váš názor, který vám neberu. Knedlíky nám i více lidem chutnají. Tu mouku jsem tam připsala hlavně z toho důvodu, že některé brambory jsou více vodnaty. Nikdo vás nenutí, aby jste tento recept vyzkoušel.

oring

13. 1. 2022 18:00

Petr Mesi: I já si myslím s pravděpodobností hraničící s jistotou, že jakýchkoli mouk může být v bramborovych knedlicích max. 20% a to je hodně. V opačném případě už přestávají být bramborové.

Andulka 53 Andulka 53

10. 1. 2020 22:17

Petra Dvor.:Petro jsem ráda že se ti povedli a chutnali. Diiiky i za krásnou fotecku. Vypadají skvěle.

Petra Dvor. Petra Dvor.

10. 1. 2020 21:02

Dobrý den, přidávám fotečku. Nemám je tak hezké jako vy ????, ale jsou moc dobré. :yes:

Eja57 Eja57

24. 11. 2019 08:36

macek58: také dělám, jsou výborné...ani nešpiním další kus nádobí ( mísu), z uvařených do hodně měkka brambor sliji vodu klasicky přes pokličku, prošťouchám, nechám odejít horkou páru, přidám vejce, krupičku, mouku nedávám vůbec, v létě trochu Solamylu, ev. pro barvu špetku kurkumy...Recept má dvě úskalí. Moc krupičky - rozptyl je podle kvality brambor a velikosti vejce dost velký - 500 g na kilo brambor je dle mých zkušeností moc, když hmota vypadá, že by to ještě trochu krupičky chtělo, tak to už právě ne, od 400 g bych už byla opatrná... Voda v kastrolu na vaření už musí vřít, knedle nesmí stát, těsto řídne...Chce to trochu plechové ruce, můžeme si pomoci vyklopením těsta na vál posypaný krupičkou, ale já šoulám knedle rovnou v ruce a vkládám do vařící vody, pak plamen stáhnu...
:yes: za vytažení receptu

macek58

23. 11. 2019 20:43

Tyhle knedlíky vařím už víc jak 30 let. Jsou výborné a hlavně opravdu rychlé.:yes::-D

Hana

25. 8. 2016 14:12

dobrý den,celý život vařím knedlíky v páře,nerozvaří se a ani když na ně zapomenete nic se nestane

AniCiz

10. 1. 2016 12:34

:-*děkuji,jsou opravdu výborné..jen jsem malinko chtěla vylepšit a vmíchala jsem jeden syrový brambor najemno str.,vařím vždy v páře,byly výborné,ale příště už bez pokusů..:-D

Andulka 53 Andulka 53

26. 10. 2015 18:32

V tom množství brambor se ta krupicka (dětská)úplně ztratí.Rozhodně nikomu nenutim,aby je dělal.Záleží jen a jen na vas.:-S

Petr Mesi

24. 10. 2015 21:09

Mam rad tuhle stranku moc a moc,ale tenhle recept mi pripada jak kdyby jedl krupicove knedliky a ne bramborove.Te krupice je tam strasne moc.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: bramborové knedlíky z horkých brambor bramborové knedlíky z teplých brambor bramborové knedlíky od babičky bramborový knedlík z horkých brambor bramborový knedlík recept bramorové knedlíky bramborový knedlík z teplých brambor knedliky z horkych brambor bramborové knedlíky recept bramborový knedlík recept z horkých brambor knedliky recept na bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky z horkých brambor knedliky z teplych brambor bramborové knedlíky rychly vyborny bramborovy knedlík bramborovy knedliky kouly rychle bramborove knedliky plnene bramborovy knedlik petra rychleho jak na bramborové bramborové knedlíky

Suroviny: brambory, krupice dětská, mouka polohrubá, sůl, vejce

TopRecepty.cz

Rychlé bramborové knedlíky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QR8L