Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chuťovky vitaminové podle ČSN: Nápadité jednohubky si zamiluje každá návštěva
Zdroj: Freepik, chandlervid85

Jednohubky a kanapky tvoří nedílnou součást studeného občerstvení pro rodinu i návštěvy při nejrůznějších příležitostech. Připravte si s námi chuťovky s krémem, jehož základem je tvaroh. Nebudete litovat.

Studené občerstvení je základním projevem naší pohostinnosti. Nic se nemusí přehánět - stačí připravit jen základní dobroty, které nejsou o nic horší než zbytečně nazdobené švédské stoly, ze kterých pravděpodobně zmizí stěží polovina dobrot.

Jak připravit chuťovky vitaminové podle ČSN

Na 10 kusů této dobrůtky (zcela jistě násobte) budete potřebovat 50 g rohlíku (tedy více než 1 rohlík), 15 g másla, 50 g měkkého tvarohu, 12 g smetany, 15 g mrkve, 5 g čerstvého kopru, 5 g soli, 70 g meruňkového kompotu bez nálevu a 10 kusů párátek.

  1. Vitaminový krém připravte vyšleháním másla společně s tvarohem a smetanou, osolte a vmíchejte najemno nastrouhanou mrkev a jemně nasekaný kopr.
  2. Rohlík nakrájejte na úhledná kolečka, případně ho šikmým řezem nakrájejte na oválky. Pozor na tloušťku - příliš tenké řezy pečiva se bortí pod nátěrkou.
  3. Na jednotlivé řezy pečiva nanášejte vitaminový krém za pomoci cukrářského sáčku s ozdobně řezanou špičkou a poté každou chuťovku ozdobte tenčím řezem kompotované meruňky.
  4. Vše upevněte párátkem, aby chuťovky držely tvar a meruňky z nich nesjížděly.
  5. Vitaminové chuťovky podávejte jako občerstvení pro vaše návštěvy - a nejen pro ně. Vychutnat si je můžete klidně jen s dětmi u oblíbeného filmu.

Jaké jednohubky a kanapky máte nejraději vy? Nebo snad dáváte přednost obloženým mísám a talířům? Napište nám do komentářů, na čem si nejraději pochutnáváte. A pokud hledáte další inspiraci, jistě se vám bude líbit názorný videorecept na jednoduché chuťovky k pohoštění. Přejeme vám dobrou chuť.

Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli