Chyby při přípravě dresinků a zálivek: Zapomeňte na ty kupované a rozmazlujte se
Saláty jsou velmi chutnými přílohami, ale také plnohodnotnými pokrmy. Jejich chuť dokonale podtrhne správně zvolený dresink nebo zálivka. Jak ale při jejich přípravě nechybovat? To vám poradíme v následujícím článku.
Pochutnat si na salátech můžeme kdykoliv, přesto je jejich nejvýraznější doba v letních měsících, kdy nás skvěle osvěží a zasytí i přes svou lehkost. Abychom si pochutnali, je potřeba připravit salát z čerstvých surovin a se správnou zálivkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při přípravě dresinků a zálivek
Předejděte následujícím chybám a vychutnejte si chuťově vyvážený salát, ke kterému se budete rádi a s chutí vracet:
- Nešiďte se a zapomeňte na nekvalitní suroviny. Vsaďte na to nejlepší, co si můžete dopřát - vy si to zasloužíte.
- Zapomínáte na čerstvé bylinky? Chyba, protože právě ty se vždy postarají o dokonalou chuť celé zálivky nebo dresinku (a následně i salátu).
- Pamatujte, že neexistuje zálivka či dresink, který by se hodil ke všem salátům. Salát s avokádem si zaslouží jen jemnou zálivku, ne majonézový přeliv.
- Zálivka i dresink patří do salátu až bezprostředně před jeho podáváním, abyste se vyhnuli servírování unaveného salátu plného povadlé zeleniny.
- Jestliže se snažíte zdravě stravovat, pozor na nezdravé zálivky - majonézový přeliv vám nic nedá. Vsaďte na zálivku z oleje, octa, soli, pepře a bylinek.
- Někdy se nevyplatí experimentovat. Pokud máte hostit celou rodinu nebo přátele, vsaďte na ověřenou zálivku a experimenty si ponechte na příště.
- Zálivky by měly obsahovat sladkou a kyselou ingredienci, a to včetně oleje, který je nositelem chuti a dodavatelem energie. U dresinků je ideální nahradit majonézu zdravější variantou - zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
- Zapomeňte na kupované zálivky a dresinky plné umělých šmakulád. Příprava domácích zálivek do salátů je rychlá a navíc je přizpůsobíte svých chutím.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Víte, že i ovocné saláty si zaslouží zálivku? Tu připravíte z medu a citrónové nebo limetkové šťávy, přidat však můžete i jogurt nebo zakysanou smetanu.
Zkusit si můžete přípravu asijského pikantního zelného salátu s jednoduchou zálivkou podle názorného videoreceptu z naší dílny. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře