Čím nahradit banán při pečení? Záleží na tom, jakou funkci má banán v těstě plnit
Banán dostal své jméno podle arabského slova banan - prst. Banán není strom, jak si mnozí myslí, ale gigantická tropická bylina, na které rostou banány v trsech. Banány jsou součástí převážně africké a karibské kuchyně.
Banán je univerzální potravinou - mnoho z vás překvapí, že jde o bylinu, která má mnoho předností - ať jsou to kladné účinky na lidský organismus a schopnost zasytit dospělé i děti od velmi raného věku, tak i báječnou chuť, vůni a obsah cukru, kterým lze lehce nahradit nezdravý bílý cukr v potravinách.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit banán při pečení
Záleží na tom, jakou funkci banán v těstě plní. Podle toho vybereme jinou vhodnou surovinu, která může tuto funkci plnit obdobně.
- Chuť banánu je specifická, ale nahradíme ji snadno - banánovým pudinkovým práškem nebo aromatem s vůní banánu.
- Sladkost banánu nahradíme bílým nebo třtinovým cukrem, ovocným pyré nebo přírodními sirupy, které nahrazují cukr.
- Šťavnatost banánu je nenahraditelná, ale můžeme použít banánovou dětskou přesnídávku nebo jablečné pyré.
- Pojivo banánu v některých receptech funguje jako vejce nebo máslo - nahradíme ho rozmixovaným lněným semínkem či olejem.
Když dojdou banány, můžeme na těsto navrstvit podušená jablíčka a zalít je domácí želatinou, připravenou z banánového pudinku - video nám poradí, jak na to:
Komentáře