Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí majonézu podle našich rad připravíte snadno, rychle a spolehlivě. Zdánlivě náročný úkol zvládnou i začátečníci
Zdroj: Toprecepty.cz

Domácí majonéza, ve které si ohlídáme vstupní suroviny, má mnoho výhod. Jednou z nich je úprava podle vlastní chuti.

Příprava hladké, husté a chutné majonézy má své zákonitosti. Občas se ale stane, že výsledek nedopadne dobře. V televizi kuchaři často připravují klasickou majonézu ručně, a proto se začátečníkům zdá, že její příprava je namáhavá a zdlouhavá. Dokážeme vám, že to jde snadno a rychle. Nic se nešlehá a nepřidává postupně.

Jak na bleskovou majonézu

Potřebujeme ponorný mixér a vyšší úzkou nádobku, která bývá v příslušenství k němu. V nouzi postačí jakákoli vyšší nádoba, do které se vejde nástavec ponorného mixéru.

  1. Vejce i všechny ostatní suroviny musí mít pokojovou teplotu.
  2. Do nádobky rozklepneme 1 celé vejce, přidáme mletý pepř a velkou špetku soli, 2–2,5 dl oleje (podle velikosti vejce), lžičku cukru, lžičku citronové šťávy nebo octa, můžeme přidat i lžičku hořčice, ale ta není nezbytná. 
  3. Mixér zanoříme až ke dnu, zapneme, a stále zapnutý ho obsahem nádoby velice pomalu táhneme směrem vzhůru. Když dojedeme nahoru, je hustá majonéza hotová. 
  4. V uzavřené nádobě vydrží majonéza v lednici minimálně 2–3 dny.

Domácí majonéza je připravena k okamžitému použití ve studené i teplé kuchyni. Slouží jako základ nejen domácí tatarské omáčky.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky