Ďábelské pečené vepřové koleno

clupmi Kuchař: clupmi

4 porce Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

1 vepřové koleno s kostí
1 vepřové koleno vykostěné
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1 plná lžíce soli
5 bobkových listů
5 stroužků česneku
2 celé cibule
1 červená cibule
2 bílé papriky
3 feferonky
5 stroužků česneku
tomatová pikantní omáčka HELLMANN'S
kečupová omáčka neslazená OTMA
sladkokyselá čínská omáčka Spak
velkopopovický černý Kozel
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a očištěná kolena dáme vařit do vroucí vody, do které jsme předtím dali koření, cibule, česnek a sůl. Vaříme jednu hodinu a pak necháme vychladnout.

  2. Maso vyndáme z vody, částečně naporcujeme (u kolena s kostí nakrojíme kůži na čtverečky a překrojíme ke kosti) a posolíme.

  3. Cibuli nakrájíme na měsíčky, papriky na proužky, česnek na plátky a semínek zbavené feferonky na špalíčky (pozor při vyplachování feferonek se nenaklánějte nad dřez a nenadechujte se, dostanete štiplavý až dusivý záchvat kašle a také pokud možno nekýchejte a nezacpávejte si nos, bude vás ještě hodně dlouho fest štípat).

  4. Část této směsi vysypejte dno pekáče, zbytek pak přijde na maso.

  5. Vylijte obsahy všech tří skleniček a nakonec zalijte pivem. Za občasného obracení a podlévání pečeme asi dvě hodiny na 180 °C. Poslední čtvrthodinu pečeme nepřikryté do křupava.

Poznámka

P.S. Vývar nevylévejte, dá se z něj udělat např. polévka se zeleninou a játrovými knedlíčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 261 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ďábelské pečené vepřové koleno

  • Joss Joss(neregistrovaný)

    Cha, ja se zblázním smíchy! Recept super, jídlo výborný, ale dostat "dusivý záchvat kašle" z vyplachovaní habanera, nebo dokonce z jalapeňa to si nedovedu představit...
    Chápu, že ne každý musí chilli a každý z nás má hubu plechovou trochu jinak (ja osobně bych na takový recept použil 4 kusy hezkých habaner, i když by to díky tomu chytlo trochu ovocný nádech, nebo raději tak 3 bhut jolokie, aby to jedla i mladá), ale dusivý záchvat kašle z omývání chilli paprik? :-D:-D:-D:-O:-Q:-O8-(:-(:-D

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    spagetka: Sí, opravím:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen::-D:-D:-D, já vím, taky jsem hledala, asi by bylo dobré to upravit na tu červenou;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    spagetka: modrá jako taková neexistuje (nenašla jsem), červenou (až do fialova) občas pěstujeme. Ano, napadlo i mě, jestli se mu pod nůž nedostala třeba cibulka nějakého tulipánu:-8
    Pořád si ale myslím, že není možné mít napsané v surovinách něco, co není - takhle bychom tu mohli mít brzo i recept na biftek z jednorožce:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cathleen: já mám pocit, jestli clupmi nemyslí takovou sytě fialovo "namodralou" barvu slupky, dalo by se při zamhouření oka říci, že přechází jakoby do modré ;-);-);-) Jinak modrou cibulku má třeba krokus a to asi ono nebude :-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    clupmi: ona modrá cibule existuje?:-? Ještě jsem ji nepotkala...

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    cathleen: Už si nepamatuji, ale asi ano. Co je psáno, to je dáno.:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ta cibule je opravdu modrá?:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené vykostěné vepřové koleno jak upravit vepřové koleno jak upéct vepřové koleno pečené vepřové koleno s kostí vepřové koleno s kostí pečené vepřové koleno recept marinované pečene vepřové koleno pečené vepřové kosti ďábelské biftecky vykostěné vepřové koleno recept veprové koleno bez kostí dlouho pečené koleno jak dlouho peceme koleno pečené vepřové koleno marinované top recept jak upravit koleno vepřové koleno s kostí recept recept jak upect koleno cinske veprove kuličky pečené vepřové koleno vykostěné vykoštěne koleno pečene recept

Zapomněl/a jsem heslo