Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Saláty 1 názor

Suroviny

Na přípravu cca 1 kg salátu budete potřebovat (váha surovin je po očištěném stavu a bez nálevu, tzn. čistá váha):
180 g paprikového salátu (sterilované tenkostěnné papriky ve sladkokyselém nálevu)
90 g sterilovaných kapií (silnostěnné ve sladkokyselém nálevu)
90 g kulatých feferonek ve sladkokyselém nálevu
285 g sýru eidam (je dobré si sýr nechat nakrájet na tenké plátky cca 2-3 mm)
180 g sterilovaných cibulek
100 g sterilovaného hrášku
120 g rostlinného oleje (slunečnicový nebo jiný neutrální chuti)
5 g worcestru
20 g cukru
10 g soli
mletý černý pepř (špetka)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Paprikový salát (papriky) smícháme s kapií a feferonkami pokrájenými na nudličky, na kolečka nakrájenými cibulkami a hráškem.

  2. Přidáme olej, worcester, cukr, pepř a zlehka promícháme se sýrem nakrájeným na nudličky. Trochu osolíme a necháme uležet v chladu. Po uležení ještě případně dosolíme.

Poznámka

V původní receptuře se používal paprikový salát. Prošla jsem několik výrobců sterilované zeleniny, spoustu regálů a jsou buď ke koupi krájené strerilované papriky (tenkostěnné) nebo kapie. Je také na pultech paprikový salát, ale ten obsahuje i cibuli a okurky, ale ty do klasického salátu nepatří. Takže kupte sterilované papriky a kapie a určitě nezaměňujte kulaté feferonky za jiné, ty salátu dodají tu typickou chuť.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na: https://inkitchenopen.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)

Tématické fráze: feferonovvy salát klasický

Zapomněl/a jsem heslo