Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kečup je skvělou volbou. Detailně znáte jeho složení a víte, že je připraven z těch nejkvalitnějších ingrediencí bez přidání umělých šmakulád. Jak ale postupovat, pokud váš kečup ne a ne zhoustnout? Poradíme vám.

Kečup najde v našich kuchyních mnohá využití, ovšem nejpoužívanější je našimi nejmenšími, kteří by si ho rádi přidávali snad ke všem jídlům, která jim servírujeme. Pokud vás trápí řídký kečup, čtěte dále a inspirujte se možnostmi jeho zahuštění.

5 tipů k zahuštění řídkého kečupu

Správně uvařený (či upečený) kečup by měl být tak akorát hustý, aby po lžíci pomaličku sjel dolů, a přesto na ní zanechal znatelnou vrstvu. Jak toho docílit?

  1. Naprosto nejlepším a nejzdravějším způsobem zahuštění kečupu je redukce tekutiny. Zkrátka necháte kečup na mírném plamenu a při občasném míchání vařit bez poklice tak dlouho, dokud nebude hustý přesně podle vašich představ.
  2. Nedozrálá nastrouhaná jablka mohou být taktéž dobrou volbou, stačí je rozvařit a následně přidat do kečupu. Díky obsahu pektinu ho krásně zahustí, ovšem zároveň mu přidají na kyselosti, a tak budete muset kečup následně dosladit.
  3. Zavařujete doma pravidelně? Pak jistě máte po ruce pektin. Ten použijete stejně jako kdybyste vařili marmeládu. Jedná se o velmi rychlou metodu zahuštění.
  4. Setkat se lze také s doporučením přidání rajského protlaku. Ten však použijte pouze v případě potřeby jemného zahuštění, aby výrazně neovlivnil chuť.
  5. Je tu také možnost přidání škrobu rozmíchaného ve studené vodě, ovšem je tu velké riziko vzniku slizké konzistence, které se všichni jistě rádi vyvarujeme.

Nevíte, kterou z výše uvedených možností zvolit? Z vlastních zkušeností doporučujeme redukci tekutiny, která je zdravou variantou a nijak nezmění chuť domácího kečupu. Pouze se odpaří přebytečná tekutina a kečup krásně zhoustne.

Komentáře

Další tipy a triky