Čím se zahušťuje kečup? Poradíme vám, jak docílit dokonale hustého výsledku
Domácí kečup je skvělou volbou. Detailně znáte jeho složení a víte, že je připraven z těch nejkvalitnějších ingrediencí bez přidání umělých šmakulád. Jak ale postupovat, pokud váš kečup ne a ne zhoustnout? Poradíme vám.
Kečup najde v našich kuchyních mnohá využití, ovšem nejpoužívanější je našimi nejmenšími, kteří by si ho rádi přidávali snad ke všem jídlům, která jim servírujeme. Pokud vás trápí řídký kečup, čtěte dále a inspirujte se možnostmi jeho zahuštění.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
5 tipů k zahuštění řídkého kečupu
Správně uvařený (či upečený) kečup by měl být tak akorát hustý, aby po lžíci pomaličku sjel dolů, a přesto na ní zanechal znatelnou vrstvu. Jak toho docílit?
- Naprosto nejlepším a nejzdravějším způsobem zahuštění kečupu je redukce tekutiny. Zkrátka necháte kečup na mírném plamenu a při občasném míchání vařit bez poklice tak dlouho, dokud nebude hustý přesně podle vašich představ.
- Nedozrálá nastrouhaná jablka mohou být taktéž dobrou volbou, stačí je rozvařit a následně přidat do kečupu. Díky obsahu pektinu ho krásně zahustí, ovšem zároveň mu přidají na kyselosti, a tak budete muset kečup následně dosladit.
- Zavařujete doma pravidelně? Pak jistě máte po ruce pektin. Ten použijete stejně jako kdybyste vařili marmeládu. Jedná se o velmi rychlou metodu zahuštění.
- Setkat se lze také s doporučením přidání rajského protlaku. Ten však použijte pouze v případě potřeby jemného zahuštění, aby výrazně neovlivnil chuť.
- Je tu také možnost přidání škrobu rozmíchaného ve studené vodě, ovšem je tu velké riziko vzniku slizké konzistence, které se všichni jistě rádi vyvarujeme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nevíte, kterou z výše uvedených možností zvolit? Z vlastních zkušeností doporučujeme redukci tekutiny, která je zdravou variantou a nijak nezmění chuť domácího kečupu. Pouze se odpaří přebytečná tekutina a kečup krásně zhoustne.
Komentáře