Kančí guláš II.

sindel.b Kuchařka: sindel.b

Doba přípravy: 60-70minut 8 porcí Jiné maso 28 názorů

Suroviny

1 000 g kančí plec(může být i kýta,myslím tím maso z divočáka)
1 větší cibule
1 polévková lžíce sádla
1,5 malé lžičky mleté papriky sladké
1 velká lžíce rajského protlaku
2 kávové lžičky česnekové pasty
sůl
mletý pepř
majoránka
hladká mouka
voda na zahuštění (záklechtka mám-li jíšku, použiju jíšku)
1 - 2 rajčata
půl červené papriky čerstvé
guláš připravuji v tlakovém hrnci
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájím na kostky. Připravím si základ ze sádla a cibule do barvy jako na hovězí maso - tedy do červena, vložím maso, orestuji, nechám vydusit šťávu, kterou si maso pustilo. Až je tam jen tuk, udělám si na dně místečko a dám mletou papriku, krátce orestuji, zaliji asi 1 dl vody, krátce podusím, aby pustila barvu, pak zamíchám s masem, zaliji vodou do výšky masa, přidám rajčatový protlak, sůl, pepř, majoránku, uzavřu tlakový hrnec a zahřeji na dvakrát, čili nechám dvakrát zahřát do zeleného políčka.

  2. Až podruhé spadne tlakový ventil, otevřu, přidám spařené nakrájené rajče a papriku na nudličky, podusím, zaliji záklechtkou z mouky a vody = zahustím tak, jak chci, aby byla hustota, dochutím solí, česnekovou pastou, pepřem podle chuti. Podáváme s knedlíkem, vařeným bramborem, dušenou rýží, těstovinou.

  3. Na talíři ho mohu vylepšit kolečky cibule, to jen pro obměnu vzhledu. Jindy ho mohu dělat i bez rajčete i bez papriky, jak kdo chce.

Poznámka

Je výborný, možná, že jsem napsala postup příliš polopatě, ale pro začátečníky je to lepší. Masíčko je po dvojím zahřátí měkké. Zahřívám dvakrát proto, neboť nevím, jak byl kanec starý.

Nazvala jsem pokrm Kančí guláš II., protože už jsem tu jeden našla, ale je zcela jiný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 133 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí guláš II.

  • Júlia Júlia(neregistrovaná)

    sindel.b:ano pre začiatočníkov je lepšie písať to do detailu, nemám rada takých, čo mudrujú, akoby padli z neba učení, nie každý varí od narodenia. ;-) takže určite diky, a čo sa surovín týka, ja si prečítam receptov viac, a potom si to nejak nakombinujem ako sa mi to hodí, a zrovna tento sa mi zdá fajn, a je jasné, že každý máme iné chute.

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autorka receptu)

    pavel:Ahoj,vodu s moukou dávám místo jíšky(jíškou bych tam přidávala tuk,což je zbytečné), protlak není nic fuj a česnekovou pastu si dělám sama, když máš čerstvý česnek,je samozřejmě lepší.Nikomu svůj recept nevnucuji,každý tady receptíky uvádíme a je jen na čtenáři, jestli ho chce použít nebo ne. Přeju hezký večer. ;-)

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autorka receptu)

    Petulle::-O:-) :-K:-K:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Petulle Petulle

    sindel.b: bylo to kančí masénko... ;-)

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autorka receptu)

    Petulle:Ahoj, mám radost, že gulášek chutnal a když není kanec, tak třeba hovězí maso, jak je vidět, na druhu masa skoro nezáleží, jen bych vyloučila kuřecí, krůtí apodobně. Někdo mi napsal, že píšu recepty dost polopatě,ale pro začátečníky je to dobrá pomůcka. Ahoj a ať se daří i s jinými receptíky.:-)

    Odpovědět

  • Petulle Petulle

    Teď sem ho zkusila a je úplně super... jen sem ho dělala z krkovice... přidala sem tam dvě čili papričky a bomba... to ani moc nevařim a i můj taťka mi řekl, že dlouho nic tak dobrého nejedl... děkuji za super recept... :-K ;-)

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autorka receptu)

    rebeka:

    rebeka:Takže jsi to rozsekla, kanec a divočák je jedno,jak jsem si přečetla v odkazuhttp://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0810/prase-div...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    sindel.b: tak teď jsem z toho jelen.. laň.. srnec..:-8:-D:-D:-D:-?
    http://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0810/prase-div...

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autorka receptu)

    rebeka:Měla jsem napsat Guláš z divočáka:-).
    Divoké prase je: kňour a bachyně
    Prase domácí je: kanec a svině
    Tak teď jsem to uvedla na správnou míru, jestli jsem někoho uvedla v omyl, ale běžné říkám divočákovi kanec a asi nejsem sama, že?:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    sindel.b: a ono to není jedno a totéž:-O:-?:-?kanec je snad divočák, nebo se mýlím:-O:-?

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autorka receptu)

    Dnes mě manžel poopravil, že to není kančí, ale z divočáka:-O

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autorka receptu)

    JP:No po staru se tomu taky říká kvásek,ale to je neodborně.Tím se nikdy v provozu nesmělo zahušťovat,ale několik let je to již povoleno:-)

    Odpovědět

  • JP JP(neregistrovaný)

    Jsem netušil, že se u nás na vsi říká "záklechtka". To jsem v životě neslyšel.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    sindel.b:;-) potěšení na mé straně, resp. v trávicím ústrojí:-8:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autorka receptu)

    rebeka:Gratuluji i k vylepšení dalšími ingrediencemi, dík za fotečky,jsem ráda, že se recept ujal

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: guláš z divočáka guláš z divočáka recept výborný guláš z divočáka guláš z divokého prasete kančí guláš recept na guláš z divokého kance výborný kančí guláš guláš z lane recept na guláš z divočáka divočák guláš guláš s divočáka gulaš z kance gulaš divočak recepty gulas z divočáka kančí guláš recept top recepty kanči guláš recept guláš z divočáka divoké prase recepty guláž z divočáka recepty z kančí krkovice

Zapomněl/a jsem heslo