Kančí guláš II.

sindel.b Kuchařka:

Doba přípravy: 60-70minut PT1H05M 8 porcí Jiné maso 30 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

1 000 g kančí plec(může být i kýta,myslím tím maso z divočáka)
1 větší cibule
1 polévková lžíce sádla
1,5 malé lžičky mleté papriky sladké
1 velká lžíce rajského protlaku
2 kávové lžičky česnekové pasty
sůl
mletý pepř
majoránka
hladká mouka
voda na zahuštění (záklechtka mám-li jíšku, použiju jíšku)
1 - 2 rajčata
půl červené papriky čerstvé
guláš připravuji v tlakovém hrnci
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájím na kostky. Připravím si základ ze sádla a cibule do barvy jako na hovězí maso - tedy do červena, vložím maso, orestuji, nechám vydusit šťávu, kterou si maso pustilo. Až je tam jen tuk, udělám si na dně místečko a dám mletou papriku, krátce orestuji, zaliji asi 1 dl vody, krátce podusím, aby pustila barvu, pak zamíchám s masem, zaliji vodou do výšky masa, přidám rajčatový protlak, sůl, pepř, majoránku, uzavřu tlakový hrnec a zahřeji na dvakrát, čili nechám dvakrát zahřát do zeleného políčka.

  2. Až podruhé spadne tlakový ventil, otevřu, přidám spařené nakrájené rajče a papriku na nudličky, podusím, zaliji záklechtkou z mouky a vody = zahustím tak, jak chci, aby byla hustota, dochutím solí, česnekovou pastou, pepřem podle chuti. Podáváme s knedlíkem, vařeným bramborem, dušenou rýží, těstovinou.

  3. Na talíři ho mohu vylepšit kolečky cibule, to jen pro obměnu vzhledu. Jindy ho mohu dělat i bez rajčete i bez papriky, jak kdo chce.

Poznámka

Je výborný, možná, že jsem napsala postup příliš polopatě, ale pro začátečníky je to lepší. Masíčko je po dvojím zahřátí měkké. Zahřívám dvakrát proto, neboť nevím, jak byl kanec starý.

Nazvala jsem pokrm Kančí guláš II., protože už jsem tu jeden našla, ale je zcela jiný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kančí guláš II.

  • Júlia Júlia(neregistrovaná)

    sindel.b:ano pre začiatočníkov je lepšie písať to do detailu, nemám rada takých, čo mudrujú, akoby padli z neba učení, nie každý varí od narodenia. ;-) takže určite diky, a čo sa surovín týka, ja si prečítam receptov viac, a potom si to nejak nakombinujem ako sa mi to hodí, a zrovna tento sa mi zdá fajn, a je jasné, že každý máme iné chute.

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autor receptu)

    pavel:Ahoj,vodu s moukou dávám místo jíšky(jíškou bych tam přidávala tuk,což je zbytečné), protlak není nic fuj a česnekovou pastu si dělám sama, když máš čerstvý česnek,je samozřejmě lepší.Nikomu svůj recept nevnucuji,každý tady receptíky uvádíme a je jen na čtenáři, jestli ho chce použít nebo ne. Přeju hezký večer. ;-)

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    Zahuštovat vodou s moukou no fuj,protlak??? , česneková pasta???? , trošku málo cibule. Jinak do brý jěště že to neni na olivovém oleji!!!!

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    Zahuštovat vodou s moukou no fuj,protlak??? , česneková pasta???? , trošku málo cibule. Jinak do brý jěště že to neni na olivovém oleji!!!!

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autor receptu)

    Petulle::-O:-) :-K:-K:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Petulle Petulle

    sindel.b: bylo to kančí masénko... ;-)

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autor receptu)

    Petulle:Ahoj, mám radost, že gulášek chutnal a když není kanec, tak třeba hovězí maso, jak je vidět, na druhu masa skoro nezáleží, jen bych vyloučila kuřecí, krůtí apodobně. Někdo mi napsal, že píšu recepty dost polopatě,ale pro začátečníky je to dobrá pomůcka. Ahoj a ať se daří i s jinými receptíky.:-)

    Odpovědět

  • Petulle Petulle

    Teď sem ho zkusila a je úplně super... jen sem ho dělala z krkovice... přidala sem tam dvě čili papričky a bomba... to ani moc nevařim a i můj taťka mi řekl, že dlouho nic tak dobrého nejedl... děkuji za super recept... :-K ;-)

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autor receptu)

    rebeka:

    rebeka:Takže jsi to rozsekla, kanec a divočák je jedno,jak jsem si přečetla v odkazuhttp://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0810/prase-div...

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    sindel.b: tak teď jsem z toho jelen.. laň.. srnec..:-8:-D:-D:-D:-?
    http://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0810/prase-div...

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autor receptu)

    rebeka:Měla jsem napsat Guláš z divočáka:-).
    Divoké prase je: kňour a bachyně
    Prase domácí je: kanec a svině
    Tak teď jsem to uvedla na správnou míru, jestli jsem někoho uvedla v omyl, ale běžné říkám divočákovi kanec a asi nejsem sama, že?:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    sindel.b: a ono to není jedno a totéž:-O:-?:-?kanec je snad divočák, nebo se mýlím:-O:-?

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autor receptu)

    Dnes mě manžel poopravil, že to není kančí, ale z divočáka:-O

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autor receptu)

    JP:No po staru se tomu taky říká kvásek,ale to je neodborně.Tím se nikdy v provozu nesmělo zahušťovat,ale několik let je to již povoleno:-)

    Odpovědět

  • JP JP(neregistrovaný)

    Jsem netušil, že se u nás na vsi říká "záklechtka". To jsem v životě neslyšel.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo