Co dát do šlehačky, aby ztuhla? S pevnou šlehačkou můžeme zdobit i složité dorty
Šlehačka je smetana vyšlehaná do jemného nadýchaného krému. Smetana se vyrábí sbíráním tuku z plnotučného mléka a následným odstřeďováním - vznikne hustá tekutina, která se používá ve sladké i slané kuchyni.
Pro zdobení dortů a zákusků je vhodnější použít 40% smetanu - nižší obsah tuku způsobí, že šlehačka bude řídnout nebo se dokonce srazí. Předejdeme tomu použitím nějakého ztužovače, který zajistí pevnost šlehačky i na několik dní.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co dát do šlehačky, aby ztuhla
Použijeme ztužovače, které najdeme doma.
- Ztužovač šlehačky, který mnoho lidí nemusí kvůli mírné pachuti krému.
- Sýr mascarpone je nejlepší volbou - šleháme ho spolu se smetanou.
- Pudink bez vaření nepoužijeme celý, stačí 1 lžička nebo lžíce prášku.
Ztužovač, který připravíme předem
Pokud nám nevadí složitější příprava šlehačky, pustíme se do přípravy.
- Želatinový ztužovač - použijeme 1 lžičku směsi, kterou našleháme s vodou.
- Povolené máslo zašleháme do šlehačky a krém vychladíme v lednici.
- Bílkový sníh ušleháme nad párou a po lžicích vešleháme do šlehačky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře