Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačka je smetana vyšlehaná do jemného nadýchaného krému. Smetana se vyrábí sbíráním tuku z plnotučného mléka a následným odstřeďováním - vznikne hustá tekutina, která se používá ve sladké i slané kuchyni.

Pro zdobení dortů a zákusků je vhodnější použít 40% smetanu - nižší obsah tuku způsobí, že šlehačka bude řídnout nebo se dokonce srazí. Předejdeme tomu použitím nějakého ztužovače, který zajistí pevnost šlehačky i na několik dní.

Co dát do šlehačky, aby ztuhla

Použijeme ztužovače, které najdeme doma.

Ztužovač, který připravíme předem

Pokud nám nevadí složitější příprava šlehačky, pustíme se do přípravy.

Zkusíme podle videa připravit roládu bez mouky, s použitím kakaa - potěšíme tak i hosta, který má intoleranci na lepek. Roládu naplníme šlehačkou s kousky ovoce.

Komentáře

Další tipy a triky