Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-šlehačkový zákusek

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adkas adkas

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30

30

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 081 kJ /
4 082 kcal
Bílkoviny68,92 g
Tuky187,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 724 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy527,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zltky vyslahame do penista s krystalovym cukrom. Pridame olej, preslahame, pridame vodu, preslahame. Krok 2: Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Krok 3: Bielka vyslahame so stipkou soli a opatrne vmiesame do zltkov. Krok 4: Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov cca 20 minut. Kontrola spajlou. Krok 5: Cesto nechame vychladnut. Krok 6: Jahody vylejeme z plechovky a popucime ich. Nemixujeme, mali by ostat aj trochu kusky. Vyborne posluzi pucitko na zemiaky. Odmeriame si 2 jahodove kompoty a doplnime sirupom alebo vodou na celkove mnozstvo 850 ml. Krok 7: Pridame zlate klasy, vanilkovy cukor, rozmiesame a uvarime hustu kasu. Za obcasneho premiesania nechame vychladnut. Krok 8: Vychladnutu kasu natrieme na piskotu a odlozime do chladnicky dobre schladit. Krok 9: Slahackovu smotanu vyslahame a natrieme na zakusok. Pokrajame na rezy (kocky) a prip. mozeme ozdobit cerstvymi jahodami.

Zveřejněno 24. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-šlehačkový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6rM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-šlehačkový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6rM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dobrý zákusek. :yes: Snad není co dodat. Bodík a foto dodávám.

Můžu se zeptat jestli se ty zlaté klasy dají nahradit klasickou želatinou ???:-p

Adriano, dnes jsem zákusek upekla, jen s tím rozdílem, že jsem pekla v dortové formě a je moc dobrý, takový osvěžující. Měla jsem od minula v lednici šťávu z jahod, tak to bylo hodně jahůdkový;-) Přidávám ti fotky a dávám 14.bod:yes:

nejenom mňamka, ale také nádhera:yes::-D

Hanule..je to něco,jak pudink,ale bez příchuti..;-);-)

Jako z cukrárny:-p;-):yes:

Moc hezoučké, něžné... mňamky;-):-):-K:yes:

Hanule: Jestli mohu-dověděla jsem se zde, že něco jako pudingový prášek, k dostání bohužel jen na Slovensku. ;-(

Můžu se zeptat co jsou zlaté klasy?? díky moc

paradni foto a recept take..:yes:

Krása:yes:

hm, to bude asi velká dobrůtka a zase další námět;-);-):yes::yes::yes:

:yes:tento druh mám velmi ráda,hezky upraveno na fotkách:-K:-K:-K

pane jo, hned bych si dala :-p. Krása :-K:-K:yes::yes:;-)

Tématické fráze:
zakusek s jahodami, zákusky z jahod, zákusky s jahodami, jahodové zákusky, zákusek s jahodama, šlehačkové zákusky, zakusek, zákusky recepty, zakusek se slehackou, zákusek z jahodami, slehackovy zakusek, recepty na zákusky, zákusky jahoda, zákusky s jahodama, zákusky z jahodami, jahody zákusky, šlehačkové zákusky recepty, zakusky s jahod, zákusek recept, foto jahoda

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, kompot jahodový, zlatý klas, cukr krystal, sirup jahodový, cukr vanilkový, smetana, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu