Oblíbené kokosky jako od cukráře. Mohou být měkké hned po upečení
Vůně a chuť kokosu je jedna z poměrně dostupných exotických chutí, která patří k Vánocům. Pravá kokoska s krémem, kapkou džemu, přilepená na linecké kolečko a polomáčená v čokoládě, je pochoutka.
Kokosky klasické jako z cukrárny
1) Hmota na kokosky je z bílkového sněhu s cukrem, do které se vmíchá kokos. Sníh by měl projít tepelnou úpravou, proto se připravuje ve vodní lázni na teplotu sněhu 45-50 °C.
2) Také je možnost do sněhu přilít svařený cukr, čímž se bílky zahřejí, a pak došlehat.
3) A ještě třetí možnost je nešlehat, jen zahřívat hmotu ve vodní lázni.
Stříkají se na plech sáčkem se zdobičkou nebo sází dvěma lžičkami a pečou v mírné troubě do světle růžové barvy.
Kokosky
Šťavnaté, měkké, rozčepýřené, prostě dokonalé. Recept si obvykle vystačí s pouhými třemi surovinami - s bílky, cukrem a kokosem. Hlavní roli hraje způsob, jak se vše smíchá a zpracuje. Stačí vyšlehat… Podívejte se na všechny kokosky.
Klasicky vyrobené kokosky jsou zpočátku tvrdé a změknou až po čase. Pečeme je proto s předstihem, uchováme v krabici s rozpůleným jablkem, které hlídáme a vyměňujeme za čerstvé. Plníme je krémem a džemem, lepíme na kolečko lineckého těsta a spodek máčíme v čokoládě. Krém pomůže rychlejšímu změknutí.
Kokosky hned měkké
Zrychlená doba přeje druhům cukroví, které jsou měkké hned po upečení. Nemusí se nechat odležet. I jejich výroba je snadná, jen smícháte suroviny, vytvoříte kopečky (pomůže vám např. dávkovač na kávu nebo Sunar) a upečete. Pak je můžete (ale nemusíte) také plnit krémem, posadit na linecké kolečko a namočit spodek do čokolády. Chutné jsou i samotné.
Tak ať se vám podaří!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 38 minutami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 13 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 23 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Komentáře
15. 10. 2023 02:36
13. 10. 2023 09:56