Všestranné využití okurek. V kuchyni se uplatní v řadě receptů

Okurky obsahují hodně vody a hodně vitamínů a minerálů. Proto je využijete nejen při vaření, ale třeba i v rámci péče o pleť. Dát si čerstvě ostrouhané slupky od okurky na kruhy pod očima je totiž generacemi žen prověřený lék. Okurky totiž pokožku skvěle hydratují a jejich konzumace zároveň zavodňuje organismus, což je pro krásnou tvář také důležité. Také jsou bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, vitamínů C, E a K, najdeme v nich i provitamin A. Díky tomu jsou i desinfekční a pleťová maska z nich je vynikající při boji s ekzémem a suchou pokožku.
Ale vás samozejmě zajímá, jak si dopřát okurky také zevnitř. Jejich křehká, vodnatá konzistence předurčuje okurky buď ke konzumaci za syrova, nebo k jejich nakládání a kvašení. Obě úpravy jsou vynikající, inspiraci na konkrétní recepty najdete níže. Zkuste třeba okurkovou polévku nebo osvěžující okurkovou limonádu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Mechový dort na plech
Přidáno před 1 hodinou

Lehce pikantní zeleninová směs s rýží
Přidáno před 2 hodinami

Květák ve sladké chilli omáčce
Přidáno před 3 hodinami

Bezlepkový hráškový krém bez smetany
Přidáno před 4 hodinami

Mořská štika s cibulovým pyré a cibulová polévka
Přidáno před 5 hodinami

Poháry s fíky
Přidáno před 6 hodinami