Všestranné využití okurek. V kuchyni se uplatní v řadě receptů
Okurky obsahují hodně vody a hodně vitamínů a minerálů. Proto je využijete nejen při vaření, ale třeba i v rámci péče o pleť. Dát si čerstvě ostrouhané slupky od okurky na kruhy pod očima je totiž generacemi žen prověřený lék. Okurky totiž pokožku skvěle hydratují a jejich konzumace zároveň zavodňuje organismus, což je pro krásnou tvář také důležité. Také jsou bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, vitamínů C, E a K, najdeme v nich i provitamin A. Díky tomu jsou i desinfekční a pleťová maska z nich je vynikající při boji s ekzémem a suchou pokožku.
Ale vás samozejmě zajímá, jak si dopřát okurky také zevnitř. Jejich křehká, vodnatá konzistence předurčuje okurky buď ke konzumaci za syrova, nebo k jejich nakládání a kvašení. Obě úpravy jsou vynikající, inspiraci na konkrétní recepty najdete níže. Zkuste třeba okurkovou polévku nebo osvěžující okurkovou limonádu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Škvarková pomazánka s Kunovjankou
Přidáno před 3 hodinami
Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvová polévka s chilli
Přidáno před 15 hodinami
Zdravý barevný kuskus
Přidáno před 18 hodinami
Kokosová bábovka
Přidáno před 21 hodinami
Salát z květáku romanesco s rýží a čočkou beluga
Přidáno 14. 9. 2024 08:22