Dušená mrkev s kapustou a kuřecím masem: Sezónní zelenina je skvělá na letní oběd
Pro letní období je typické smažení nebo grilování. Vrátíme-li se však ke zdravějšímu způsobu přípravy jako je dušení, tak nám naše trávení bude velmi vděčné. Tento oběd je díky kapustě a mrkvi bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu. Kuřecí maso a hrášek nás příjemně zasytí.
Vařit ze sezónní zeleniny má hned několik výhod - bývá cenově dostupná, čerstvá, některou máme na svých zahrádkách nebo si najdeme lokálního farmáře, který nás bude průběžně zásobovat. Přinášíme letní inspiraci, jak z takových surovin uvařit výživný oběd.
Dušená mrkev s kapustou a kuřecím masem
Oběd připravíte v několika jednoduchých krocích.
- Nachystejte si suroviny: 5 velkých mrkví, 1/2 kapusty, hrst hrášku, 1 cibuli, 200 g kuřecího masa, kousek másla (na osmažení zeleniny a na jíšku), sůl a cukr na dochucení.
- Na kousku másla zpěňte cibuli a přidejte nakrájené kuřecí maso, které osolíte.
- Až maso pustí trochu šťávy, tak přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a přilijte trochu vody.
- Asi po 5 minutách přisypte nakrájenou kapustu a podle potřeby zeleninu podlijte vodou.
- Duste do změknutí.
- Ke konci vaření přidejte ještě hrášek a zahustěte máslovou jíškou.
- Hotový pokrm už jen dochuťte solí a cukrem.
- Vhodnou přílohou jsou brambory.
- Tip: Chcete-li podpořit své zažívání přidejte v průběhu vaření kmín.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře