Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená mrkev s kapustou a kuřecím masem: Sezónní zelenina je skvělá na letní oběd
Zdroj: Toprecepty.cz

Pro letní období je typické smažení nebo grilování. Vrátíme-li se však ke zdravějšímu způsobu přípravy jako je dušení, tak nám naše trávení bude velmi vděčné. Tento oběd je díky kapustě a mrkvi bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu. Kuřecí maso a hrášek nás příjemně zasytí.

Vařit ze sezónní zeleniny má hned několik výhod - bývá cenově dostupná, čerstvá, některou máme na svých zahrádkách nebo si najdeme lokálního farmáře, který nás bude průběžně zásobovat. Přinášíme letní inspiraci, jak z takových surovin uvařit výživný oběd.

Dušená mrkev s kapustou a kuřecím masem

Oběd připravíte v několika jednoduchých krocích.

  1. Nachystejte si suroviny: 5 velkých mrkví, 1/2 kapusty, hrst hrášku, 1 cibuli, 200 g kuřecího masa, kousek másla (na osmažení zeleniny a na jíšku), sůl a cukr na dochucení.
  2. Na kousku másla zpěňte cibuli a přidejte nakrájené kuřecí maso, které osolíte.
  3. Až maso pustí trochu šťávy, tak přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a přilijte trochu vody.
  4. Asi po 5 minutách přisypte nakrájenou kapustu a podle potřeby zeleninu podlijte vodou. 
  5. Duste do změknutí.
  6. Ke konci vaření přidejte ještě hrášek a zahustěte máslovou jíškou.
  7. Hotový pokrm už jen dochuťte solí a cukrem.
  8. Vhodnou přílohou jsou brambory.
  9. Tip: Chcete-li podpořit své zažívání přidejte v průběhu vaření kmín.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli