

Hlávková polévka s houbami
Suroviny 2,5 litru
- 1/3 hlávkového zelí
- 1/3 hlávky kapusty
- 1/3 hlávky květáku
- 1 mrkev
- 1 malá petržel
- kousek celeru
- 2 hrsti hub
- 2 brambory
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lahůdková cibule
- 1/2 masoxu
- pepř
- majoránka
- sůl
- pažitka
- instantní jíška
Postup přípravy receptu
Do vývaru s masoxem(nebo do vody), nakrájíme zelí a kapustu jako když děláme zelí na proužky, cibule na malé kousky, mrkev, petržel, celer a brambory také na malé kousky, květák si rozebereme na malé růžičky, přidáme pepř, majoránku, sůl dle chuti, česnek na plátky a houby.
Polévku necháme vařit na mírné teplotě, dokud nám všechna zelenina nezměkne, ale ne tak, aby byla blátivá, ale tak na skus dobrá!
Pak už jen přidáme jíšku, jak kdo chce polévku hustou a pokud by někomu hustota polévky vyhovovala tak, jak je hustá se zeleninou, zajíškovávat nebude(já jíšku dala, my máme rádi husťačky).
Dochutíme, přihodíme pažitku a stáhneme ze sporáku.
Poznámka od kuchařky
Opět jedna ze zdařilých improvizací! (kdyby vám ty moje polévky lezly na nervy-stačí říct a já je přestanu dávat!)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hlávková polévka s houbami
-
-
Bibinko
teda opět další z Tvých zdařilých a jistě velice chutných improvizací
+8
Polévečky já ráda a hned bych si nabídla
-
Ta vypadá báječně
-
úúúúú
výborně vypadající polévečka
asi bude po její konzumaci balónové létání,ale co už -
JANI teda ty mě děláš chutě
-
jani, jo, přestaň je dávat
, nevíš, kdo to má stíhat
, nebo radši néé, co kdybys to vzala vážně že jo