Jak připravit dýňovou omáčku jen ze dvou ingrediencí. Snadno a rychle podle videa
Dýňová omáčka se připravuje v různých verzích podobně jako dýňová polévka. Některé jsou pracnější, jiné snazší, ale postup, který vás naučíme, těžko najde konkurenci. Budou vám stačit jenom dvě suroviny, přesto bude výsledek chuťově skvělý.
Dýňová jídla patří k podzimu, ale při dobrém skladování dýně vydrží až do jara. I kdyby vám nevydržely, běžně si je můžete koupit. Na dýňovou omáčku se nejlépe hodí dýně hokaido, která si získala a stále drží mezi dýněmi největší popularitu. Může za to její chuť, krásná barva i snadné zpracování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat dýňovou omáčku
Omáčka ze dvou surovin je lahodná nejen díky použité dýni, ale také díky sýru cottage, který v ní hraje důležitou roli.
- Dýni nejprve umyjte, rozkrojte a pak z ní vydlabejte pomocí pevné lžíce vnitřek včetně pevných semen.
- Rozkrojenou dýni na plechu upečte a pak ji nakrájejte na kostky.
- K upečené dýni přidejte sýr cottage.
- Doplňte ještě vhodná ochucovadla, která se postarají o výtečnou chuť této jednoduché omáčky. Můžeme doporučit kromě soli ještě sušený česnek, pepř a trochu citronové šťávy. Příště ale můžete po libosti experimentovat a chuť omáčky si upravit podle sebe.
- Všechny suroviny tyčovým mixérem společně rozmixujte. Výsledkem by měla být hladká konzistence.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití dýňové omáčky
Další využití této husté omáčky je poměrně široké. Můžete ji použít na těstoviny, ale také na dochucení a doplnění nejrůznějších dalších jídel. Vyzkoušejte ji dát jako dip ke grilovanému masu či zelenině, vychutnejte si ji na počesnekovaných topinkách či k tortillám a chipsům, nebo menší množství přidejte do pomazánky. Hotovou omáčku brzy spotřebujte.
Přejeme dobrou chuť, a pokud máte další tipy na využití dýňové omáčky, napište nám je.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře