Frgálová buchta: Vyzkoušejte moučník s tradiční náplní, tentokrát na celý plech místo koláčů
Valašské frgály si rád dopřeje asi každý. Jsou plné tvarohu, máku nebo povidel, v tomto receptu si užijete všechny tyto náplně. Navíc ušetříte čas, protože místo tradičního kynutého těsta použijete klasické buchtové. Tak směle do toho.
Příprava frgálové buchty sice zabere trochu času, ale výsledek rozhodně stojí za to. Tvarohová náplň je součástí receptu, pak si připravíte ještě makovou náplň a povidla můžete použít rovnou. Kombinace těchto náplní působí efektně a zároveň skvěle chutná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co potřebujete na frgálovou buchtu
S přípravou vám pomůže praktický videonávod na frgálovou buchtu a další instrukce přímo v článku. Na přípravu těsta budete potřebovat 2 vejce, 1 hrnek moučkového cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky a 1 kypřicí prášek do pečiva. Na tvarohovou náplň si nachystejte 2 balíčky tvarohu, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a 1 vanilkový pudink. Na další náplně si připravte povidla a v článku máte k dispozici několik návodů jak na makovou náplň.
Postup přípravy frgálové buchty
Postup není složitý a přijde vhod i odvážení surovin pomocí hrnečku.
- Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C.
- Potom se můžete pustit do přípravy základního těsta. Vejce vyšlehejte s cukrem, dále přidejte mléko, olej a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
- Vše dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
- Na tvarohovou náplň smíchejte všechny výše uvedené suroviny. Konzistence by měla být spíše řidší, aby se s ní lépe pracovalo.
- Dvě třetiny těsta nalijte na hlubší plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete tvarohovou náplň, na ni lžičkou pokládejte povidla a makovou náplň.
- Nakonec vše přelijte zbytkem těsta tak, aby místy prosvítaly náplně.
- Zbývá buchtu péct v předehřáté troubě při 180–200 °C asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Hotovou buchtu nechte vychladnout a lehce pocukrujte.
Máte-li mák rádi a zbyl vám nějaký pomletý, tak se můžete inspirovat dalšími recepty na sladké pečení, kde mák hraje hlavní roli.
Přejeme, ať se daří nejen při pečení, a dobrou chuť.
Komentáře