5 receptů na makovou náplň bez vaření: Oblíbená náplň do buchet a koláčů je vždy jiná
Makové buchty nebo koláče patří k velmi oblíbeným moučníkům. Občas je možné místo klasicky připravené, vařené makové náplně, použít náplň nevařenou. Doba naší práce na přípravě moučníku se tím příjemně zkrátí.
Mák v náplni moučníků je nejen chuťově výborný, ale je zároveň velmi prospěšný našemu zdraví. Právem se řadí k superpotravinám v naší kuchyni. Maličká semínka máku obsahují veliké množství vápníku a dalších minerálů, vitamínů, tuků a vlákniny.
Rychlá maková náplň bez vaření
Naše maminky dělávaly téměř bez výjimky makovou náplň vařenou. Zkuste skladbou surovin toto vaření obejít a uvidíte, jak vám zachutná náplň nevařená.
- Jednoduchá je náplň z mletého máku a jablečné přesnídávky - vše jen spolu smícháme a necháme malou chvilku odležet. Přesnídávka makovou náplň osladí i ochutí. Nemáte přesnídávku? Nevadí. Rozmixujte ovocný kompot a smíchejte ho s mletým mákem. Po chvíli odležení můžete plnit koláče.
- Nevařenou náplň můžeme rychle připravit smícháním mletého máku, povidel a rozmačkaných banánů.
- Jemná a vláčná nevařená maková náplň vznikne ze směsi mletého máku, zakysané smetany a strouhaného jablka - je vhodná např. do štrúdlu.
- Velmi podobnou náplň uděláme z mletého máku, tučného bílého jogurtu a trochy cukru. Kdo má rád, přidá i rozinky, namočené v rumu, a hotovou náplň necháme v lednici odležet.
- Výborná maková náplň je z mletého máku, jemně strouhaných jablek, trošky cukru a koření - mleté skořice a hřebíčku. Také ji nevaříme, mák změkne při pečení.
Přípravou nevařených náplní ušetříte čas. Vyzkoušejte postupně třeba všechny námi popsané makové náplně a uvidíte, která vám a vaší rodině zachutná nejlépe.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Reportáž: Jak se natáčí Ledničko, vyprávěj? Špičkování Punčocháře s Forejtem diváky nadchlo, slavní hosté sklidili ovace
Domácí turecký med jen ze čtyř surovin: Vynikající sladká pochoutka voní praženými ořechy, je měkká a nelepí se na zuby
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře