Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S touto rychlovkou se setkáte v nejednom jídelním lístku různých restaurací. A není divu. Gnocchi jsou rychle připravené a v kombinaci s kuřecím masem příjemně zasytí. Lístky čerstvého špenátu se postarají o svěží vzhled a jemnou chuť podtrhne rozpuštěný sýr ve smetaně.

Gnocchi jsou italskou rychlovkou a, podobně jako těstoviny, se hodí ve chvíli, kdy nechcete nebo nemůžete trávit dlouhý čas v kuchyni. Jsou hotové během chvilky a dají se snadno obměňovat. Vyzkoušejte klasickou kombinaci s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou.

Gnocchi s kuřetem, špenátem a sýrovou omáčkou

Podle videonávodu na gnocchi s kuřecím masem budete pracovat s noky, které koupíte v obchodě. Jejich výhodou je, že jsou uvařené do několika málo minut, takže se nemusíte trápit s dlouhou přípravou. Pokud máte dostatek času, tak vyzkoušejte domácí noky z bramborového těsta.

Co si nachystat a jak na to

Několik jednoduchých surovin a trocha času postačí k vytvoření skvělého chodu.

  1. Připravte si 2 kuřecí prsa, trochu oleje,1 balení čerstvého špenátu, 1–2 trojúhelníčky taveného sýra, 4 stroužky česneku a 200 ml smetany ke šlehání. Dále 1 balení (500 g) gnocchi.  Na ochucení postačí sůlmletý pepř
  2. Na rozpálené hlubší pánvi s trochou oleje osmahněte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, osolené a opepřené.

  3. Jakmile je maso hotové, přidejte k němu utřený česnek a na větší kusy nasekaný špenát. Vše zalijte smetanou, přidejte ještě tavený sýr a nechte 2–3 minuty povařit, aby špenát jen lehce zavadl.

  4. Nakonec přisypte předem uvařené gnocchi, které stačí smíchat s omáčkou.

  5. Před servírováním můžete pokrm ozdobit čerstvými bylinkami nebo hoblinkami parmezánu. 

Pokud vám nevyhovuje přidávání taveného sýra do smetanové omáčky, podívejte se na návod, jak připravit základní smetanovou omáčku, kterou lze podle chuti různě obměňovat. 

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře