Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou jsou rychlým obědem
S touto rychlovkou se setkáte v nejednom jídelním lístku různých restaurací. A není divu. Gnocchi jsou rychle připravené a v kombinaci s kuřecím masem příjemně zasytí. Lístky čerstvého špenátu se postarají o svěží vzhled a jemnou chuť podtrhne rozpuštěný sýr ve smetaně.
Gnocchi jsou italskou rychlovkou a, podobně jako těstoviny, se hodí ve chvíli, kdy nechcete nebo nemůžete trávit dlouhý čas v kuchyni. Jsou hotové během chvilky a dají se snadno obměňovat. Vyzkoušejte klasickou kombinaci s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou.
Gnocchi s kuřetem, špenátem a sýrovou omáčkou
Podle videonávodu na gnocchi s kuřecím masem budete pracovat s noky, které koupíte v obchodě. Jejich výhodou je, že jsou uvařené do několika málo minut, takže se nemusíte trápit s dlouhou přípravou. Pokud máte dostatek času, tak vyzkoušejte domácí noky z bramborového těsta.
Co si nachystat a jak na to
Několik jednoduchých surovin a trocha času postačí k vytvoření skvělého chodu.
- Připravte si 2 kuřecí prsa, trochu oleje,1 balení čerstvého špenátu, 1–2 trojúhelníčky taveného sýra, 4 stroužky česneku a 200 ml smetany ke šlehání. Dále 1 balení (500 g) gnocchi. Na ochucení postačí sůl a mletý pepř.
-
Na rozpálené hlubší pánvi s trochou oleje osmahněte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, osolené a opepřené.
-
Jakmile je maso hotové, přidejte k němu utřený česnek a na větší kusy nasekaný špenát. Vše zalijte smetanou, přidejte ještě tavený sýr a nechte 2–3 minuty povařit, aby špenát jen lehce zavadl.
-
Nakonec přisypte předem uvařené gnocchi, které stačí smíchat s omáčkou.
-
Před servírováním můžete pokrm ozdobit čerstvými bylinkami nebo hoblinkami parmezánu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pokud vám nevyhovuje přidávání taveného sýra do smetanové omáčky, podívejte se na návod, jak připravit základní smetanovou omáčku, kterou lze podle chuti různě obměňovat.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře