Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horkovzdušná fritéza: Upečte si podzimní pochoutku v podobě jedlých kaštanů
Zdroj: Freepik, sergiorojoes

Pečené jedlé kaštany jsou doménou vánočních trhů, ale nemusí tomu tak být - doma jsou připravené do půl hodiny a lze si je dopřát už od podzimu. Nečekejte s touto dobrotou až do předvánočního času, připravte si ji sami.

Pečené kaštany vždy provoní celé vánoční trhy. Dopřejte si tuto pochoutku o poznání dříve a nechte si jí provonět celý domov. Příprava pečených kaštanů je snadná, ovšem s horkovzdušnou fritézou ještě snadnější a rychlejší.

Jak připravit pečené kaštany v HF

Na 1 porci pečených kaštanů z horkovzdušné fritézy budete potřebovat pouze 20 jedlých kaštanů a zhruba 500 ml vroucí vody. Nic víc není potřeba.

  1. V rychlovarné konvici nebo v hrnci uvařte vodu. Kaštany vložte do mísy a zalijte vroucí vodou, aby dostatečně změkla slupka. Ponechte je v horké vodě 5 minut.
  2. Následně kaštany sceďte a pečlivě osušte. Každý jedlý kaštan nakrojte ostrým nožem do křížku z obou stran - je potřeba prokrojit celou slupku. Buďte opatrní.
  3. Nařezané kaštany vsypte do horkovzdušné fritézy tak, aby pokrývaly její dno pouze v jedné vrstvě, a pečte je při 180 °C asi 10–15 minut podle velikosti.
  4. Kaštany jsou nejlepší ještě teplé, kdy je můžete potřít máslem a posolit, případně poprášit cukrem - nebo je jíst jen tak samostatně.

Úplně nejchutnější přípravou jedlých kaštanů je jejich pečení nad ohněm, ovšem pokud nemáte tu možnost a zároveň nevlastníte horkovzdušnou fritézu, můžete kaštany upéct na pánvi nebo v troubě. Nezapomeňte je ale oloupat ještě horké.

Komentáře

Další tipy a triky