Marinovaná kuřecí prsa s žampionovým přelivem

dzungila Kuchařka: dzungila

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsa
8 žampionů
1 větší cibule
1 smetana na vaření
1 lžíce hladké mouky
sojová omáčka
sůl
barevný pepř
olej
marináda:
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na slabé plátky. Každý plátek mírně osolíme, opepříme barevným pepřem a naklepeme paličkou.

  2. Maso naložíme na několik hodin do marinády z uvedených surovin.

  3. V hlubší pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm po obou stranách zprudka opečeme.

  4. Vyjmeme jej a uchováme v teple.

  5. Do výpeku dáme opéct proužky cibule a větší kousky očistěných žampionů. Osolíme, opepříme a dochutíme asi lžící sojové omáčky.

  6. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a vlijeme do pánve. Pár minut provaříme a podle chuti ještě přisolíme.

  7. Maso na talířích přelijeme žampionovou omáčkou.

Poznámka

Příloha - těstoviny, bramborové gnocchi

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 041 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaná kuřecí prsa s žampionovým přelivem

Tématické fráze: kuřecí prsa recepty žampionový přeliv kuřecí prsa recept marinovaná kuřecí prsa kuřecí prsa recept kuřecí prsa kuřecí steak se žampionovým přelivem kuřecí prsa marinovana kureci prsa s barevnym peprem top recepty kuřecí s žampionovým přelivem marinovane kureci prsa kotlety s žampionovým přelivem kuřecí steak s zampionovym prelivem kuřecí maso s zampionovym přelivem kuřecí prso recepty recept na kuřecí prsa keřecí plátek přelitý žampionovou omáčkou kruti a zampionovy preliv žampionový přeliv k masu