Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ať už připravujete kuřecí křídla k večeři, filmu nebo na rodinnou oslavu, správný čas pečení rozhoduje o chuti výsledku. V našem článku se dozvíte, jak křídla péct, čím je ochutit i jak docílit dokonale křupavé kůrky.

Pečená kuřecí křídla patří mezi oblíbená jídla, která jsou jednoduchá, rychlá a skvěle se hodí třeba na párty. Aby ale byla šťavnatá uvnitř a krásně křupavá na povrchu, je třeba zvolit správnou marinádu, čas i teplotu pečení. Poradíme vám, jak na to.

Jak dlouho péct kuřecí křídla v troubě

Křídla pečte na mřížce, pod kterou umístěte plech na odkapávání šťávy. Nebudou se tak dusit, ale dozlatova opékat.

  • Kuřecí křídla získají ještě lepší chuť, pokud je před pečením naložíte do marinády s medem a hořčicí, sójovou omáčkou, česnekem, chilli nebo citrónovou šťávou.
  • Pokud nechcete marinovat, můžete křídla dochutit jen solí, pepřem, uzenou paprikou nebo grilovacím kořením. Skvělý efekt má také suché obalení v kukuřičném nebo bramborovém škrobu - díky tomu bude kůrka extra křupavá.
  • Křídla pečte v předehřáté troubě na 200–220 °C, a to po dobu 35–45 minut.  V polovině pečení je otočte, aby byla rovnoměrně propečená a měla křupavou kůrku z obou stran. V průběhu pečení je potírejte marinádou.
  • Na posledních 10 minut můžete zapnout funkci gril nebo horkovzduch, což pomůže vytvořit zlatavou krustu. Kdo má rád opravdu křupavá křídla, může je na závěr krátce dopéct při teplotě 230 °C.

Správně upečená kuřecí křídla jsou šťavnatá a mají dokonalou kůrku. Pečte je ideálně na mřížce nebo pečicím papíru. S vhodnou marinádou nebo kořením vytvoříte skvělé jídlo, které potěší velké i malé strávníky.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli