Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné knedlíky představují skvělou možnost, jak zpracovat sladkou úrodu. Pochutnáme si na nich ihned po uvaření, lze je však také zamrazit a mít je po ruce kdykoliv nás přepadne chuť na sladké jídlo. Jak dlouho se ale vaří?

Doba vaření ovocných knedlíků se liší - jinak dlouho se budou vařit knedlíky kynuté či tvarohové, stejně jako jahodové oproti těm švestkovým. Právě proto jsme pro vás do přehledných bodů sepsali čas, po který se jednotlivé druhy knedlíků vaří.

Jak dlouho se vaří ovocné knedlíky

Nezapomeňte, že čas doby vaření je vždy pouze orientační - záleží na množství těsta obklopujícího ovoce, na tvrdosti ovoce ale i na velikosti jednotlivých knedlíků.

  1. Kynuté knedlíky plněné ovocem je potřeba vařit 8–14 minut podle velikosti a zároveň je nezapomeňte po chvíli vaření otočit, rapidně zvětší svůj objem.
  2. Ovocné tvarohové knedlíky vyplavou na hladinu po 10–12 minutách vaření.
  3. Bramborové knedlíky s ovocem potřebují 6–10 minut ve vroucí vodě. Jakmile jsou hotové, vyplavou na hladinu - ihned poté je vyjměte.
  4. Z odpalovaného těsta se knedlíky vaří krátce, stačí jim asi 5–7 minut.
  5. Knedlíky z krupicového těsta o průměru zhruba 5–7 cm se vaří v lehce osolené vodě po dobu zhruba 10 minut - dokud nevyplavou na hladinu.

Ať už se rozhodnete pro jakékoliv těsto na ovocné knedlíky, rozhodně nesáhnete vedle. Jen si dovolíme menší radu - uvařte jich raději více než-li méně. Věřte nám, nakonec budete rádi za dvojnásobnou dávku.

Uvaříte si s námi ovocné tvarohové knedlíky podle názorného videoreceptu?

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli