Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Léto není jen o horkých dnech a teplých nocích, ale také o velkém množství sezónního ovoce. Kromě mlsání čerstvého, jeho zamrazení nebo zavaření ho využíváme také do tvarohových knedlíků. Pozor však na zbytečné chyby.

Tvarohové ovocné knedlíky jsou lahůdkou specifickou pro letní sezónu. Tento sladký poklad léta si však vaše chuťové buňky mohou užívat i mimo sezónu, uvařené knedlíky lze totiž bez obav zamrazit. A jak správně připravit tuto sladkou dobrotu?

Chyby při přípravě tvarohových knedlíků

Připravili jsme pro vás výčet nejčastějších chyb včetně toho, jak je napravit:

  1. Pokud bojujete s přípravou od začátku až po konec, je na místě položit si otázku - mám na tvarohové knedlíky opravdu ověřený recept?
  2. Hustota tvarohu je zde zcela zásadní, proto se vyhněte tomu ve vaničce a i tvaroh v kostce pro jistotu nechte vykapat v cedníku.
  3. Nevhodným ovocem jsou například borůvky, protože se vám budou hůře balit do těsta. Pokud nemáte příliš zkušeností, volte raději jahody či meruňky.
  4. Mazlavé těsto, se kterým se nepracuje lehce? To bývá zapříčiněno velkým množstvím tekutiny v tvarohu nebo použitím příliš velkého vejce do těsta.
  5. Řídké těsto lze napravit přidáním krupičky, ale pamatujte, že čím více dáte krupičky nebo mouky, tím hutnější a méně nadýchané bude těsto i výsledné knedlíky.
  6. Nejste spokojeni s výsledkem, knedlíky jsou potrhané a nevzhledné? Pak jste je vařili na příliš velkém plamenu. Pro hezky vypadající knedlíky volte mírný var.
  7. Jsou-li vaše knedlíky gumové, zpracovávali jste těsto až moc houževnatě. Důležité je pracovat rychle, aby se v něm nezačal příliš rozvíjet lepek.
  8. Tip: Dětská krupička je do tvarohových knedlíků lepší než klasická krupice nebo mouka, díky ní jsou knedlíky nadýchanější, ale také rychleji uvařené

Nezapomeňte všechny knedlíky po vyjmutí z vody propíchnout, aby z nich vyšla přebytečná pára. Připravit si můžete skvělé ovocné tvarohové knedlíky podle názorného videoreceptu, díky kterému uvidíte, jak vypadá správná konzistence těsta:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky