Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit křupavé škvarky? Poradíme trik, díky kterému budou neodolatelné
Zdroj: Toprecepty

Škvarky jsou českou pochutinou, která se dokonale hodí ke skleničce vína či piva nebo jen ke svačině na krajíci chleba. Příprava škvarků zabere více času, avšak odměnou vám bude, krom škvarků, také domácí sádlo.

Zlatavou lahůdku, známou pod názvem škvarky, připravujeme nejčastěji z vepřového sádla, a to pozvolným škvařením. Hotové škvarky můžeme také obalovat podle chuti ve směsi složené z mleté sladké, pikantní či uzené papriky.

Jak docílit křupavých škvarků

Poctivé domácí škvarky by měly být vždy dokonale křupavé a na povrchu zlatavé.

  • Oblíbeným trikem, který využívaly i naše babičky, je přilít během škvaření menší množství mléka
  • Jakmile se mléko během škvaření vstřebá, dodá škvarkům krásnou krustu i tmavší barvu.

Pojďte si připravit velmi rychlou, přesto chuťově báječnou škvarkovou pomazánku, která je naprosto neodolatelná na krajíci čerstvě upečeného chleba.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky