Česnekové škvarky

Suroviny

600 g syrového vepřového sádla bez kůže
5 lžic vody
3-4 stroužky prolisovaného česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo nakrájíme na cca 2x2 cm. Dáme do kastrolu se silným dnem a podlijeme vodou. S občasným mícháním škvaříme dozlatova.

  2. Když jsou škvarky hotové, odstavíme je z ohně a vmícháme česnek. Necháme je lehce zchladnout a scedíme sádlo do čisté sklenice.

  3. Škvarky ještě vymačkáme, osolíme a opepříme. Můžeme je pomlít a vmíchat do sádla, nebo nechat tak a podávat k pivu nebo vínu.

  4. Česnekové sádlo použijeme na chleba, do pomazánek, ale i pod maso na pečení. Škvarky můžeme taky použít do pomazánky.

Komentáře k receptu Česnekové škvarky

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    mika59: Máš pravdu. My jsme nechávali škvarky v sádle a s tou cibulí nebo česnekem jen v malém množství, co se celkem hned snědlo. Později se už syrové sádlo kupovalo, takže toho nebylo moc. :-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: Ano jedno posezení..:-D:-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Merylas: Ano taky jsem zažila desítky zabíjaček a škvarky v sádle byly po ruce celou zimu. Ale část sádla (no kdysi kýble sádla) prasata byly tučnější se nechávaly čisté a škvarky se třeba lehce ohřály a s chlebem to byla dobrá večeře.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    mika59: Ahá, tak to byly chipsy ke dvěma pivům a kousíčku patky.:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Vyrostla jsem na domácích zabijačkách a láska k "bílému" masu u mně přetrvala dodnes. Ale musím omezovat, spíš vyloučit z jídelníčku úplně. Tak jako mnozí, ze zdravotních důvodů. U nás se sádlo taky škvařilo, nakonec se někdy taktéž přidával buď česnek, nebo zase jemně nakrájená cibule. Škvarky se ale nechávaly v sádle, než ztuhlo úplně, tak se občas promíchalo, aby byly v sádle stejnoměrně a ne jen vespod. A tohle už byla hotová pomazánka na chleba. :-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    mika59: :-D:-D:yes::-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    MamlajdaD: Aničko to je pěkné,že se přimluviš :-D A děkuji :-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: Veru tyhle byly na chuť a fotku :-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Mohu se autorky zeptat, z těch 600 gr sádla dokážeš ty škvarky použít na všechny jídla z kapitoly 4 ? Máš na lednici zámek? :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    mika59: Skvělý recept! <3:-K (A v tom pekle se za tebe přimluvím, aby na tebe byli čerti hodní! ;-):-D) Když jim občas něco uvaříš, budou si tě hýčkat, neboj! ;-):-8:-D:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Simona Skolakova: Já taky nesmím, ale když ono je to někdy k nevydržení! A tak občas hřeším, až se hory zelenají (zase ne moc často ;-)). Ale tento recept šup, a už je v olíbených a jakmile se dostanu ke koupi syrového sádla, tak budu hřešit a hřešit! Ale do pekla za mně půjde Miládka, za to, že sem dává takovéhle recepty! ;-):-D:-D:yes:<3

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    ráno pojede ten náš nákupčí pro materiál na tento receptík, už se těším na výsledek :-D:yes:
    Simonko, ale pár kousků můžeš , jen vyzkoušet ...no jen tak <3;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Děvčata tak Vám trošinku závidím,taky bych hřešila a hned,ale nemůžu ta potvůrka dia mi to nedovolí,ale Vám to přeji,super nápad!!!:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: někdy i bez chleba:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Takovým chipsům, taky neodolám a s čerstvým chlebíčkem .........<3

    Odpovědět

Předchozí 1 2