Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pivní sýr

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 12. 2010 17:13

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 567 kJ / 614 kcal
Bílkoviny55,90 g
Tuky23,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 3,41 g
Sůl8,40 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bokor

22. 9. 2021 13:29

:-D

Martin

3. 11. 2016 00:01

Pavlíček: Ja si pamätám, že sa predával v takých kockách. A keď bol správne vyzretý, tak mal takú krémovo-maslovú štruktúru a nedrobil sa. Potom sme si ho na tanieri dochutili, zaliali pivkom a vymiešali.

MarieH.

7. 11. 2015 18:16

Přečetla jsem si recepty na výrobu pivního sýru a vzpomněla že maminka jej dělávala z tvrdého tvarohu tak jak píšete, sůl, kmín a světlé pivo.Povázala sklenici a nechala na teplém místě několik dní až tvaroh zklihovatěl. Byl to docela smrádek, ale neskutečná dobrota.
Teď jsem našla na nettu podobný recept:

hejdikuchyn.txt.cz/clanky/73560/pomazanka-domaci-syr/

milan

20. 9. 2014 12:38

Chci se zeptat, jak dlouho vydrží tento pivní sír v lednici?;-)

Pavlíček

9. 9. 2014 23:58

Pamatuju,za socialismu prodával třený pivní sýr s cibulí.Jeho název byl Kastelán.Ingredience pouze tvaroh,sůl,sladká mletá paprika,nepasterizované pivo s cukrem(dnes pasterizované tak 11°Kozel),cibule.Vše tyčovým mixérem rozmixovatdát do nízké široké nádoby,mikrotermový sáček zajistit gumičkou nechat zrát při pokojové teplotě do 7dnů.Občas promíchat.Kdo chce uspíšit,přidá než bude mixovat na 0.5kg tvarohu na drobno nakráté 3kolečka tvatůžků nebo jeden romadur.S pivem i cibulí opatrně,jinak zhořkne.Žádný kmín ani pepř.Tvaroh pouze Choceňský,tenv kostce,balený se syrovátkou v igelitu, je bez škrobu,ostatní kromě farmářského mají přidaný škrob,který nahrazuje sušinu a nekvasí.Farmářský býva tučnější což zpomaluje zrání.Když přidají tvařůžky nebo romadůr tuk nevadí.Poměr musí každý naučit sám podle chuti.Paprika má jen slabě obarvit,dosolit dá také,má být spíše slanější,s pivem opatrně,aby nebylo řídké,jen s tou cibulí opatně.Nikdy nedělat z termizovaného tvarohu.Pokud stane že bude řídké,můžete během zrání přidat tvaroh,ale použít opět tyčový mixér.Přeji úspěch a budete mlaskat.

vera

2. 7. 2013 20:14

Maminka si tento sýr běžně dělávala. Provedla jsem přesně podle návodu (tedy nikoliv maminčina, ale ten, který byl uveřejněn v receptech na internetu). Použila jsem 0,50 kg "farmářského tvarohu", dala přesnou kávovou lžičku soli, špetku pepře, špetku kmínu a zalila 3 dcl světlého piva. To jsem provedla včera v 17,00 hod. Dnes v 17,00 hod je to nějaká ani hmota ani tekutina. No, nevím, co z toho bude pátý den.
Naložený tvaroh se vždy dával do široké zavařovačky - dnes se už nedělají, přikryl se čistým plátnem a plátno se přivázalo motouzkem nebo připevnilo gumičkou. naložení.www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/14.gif

dan

8. 2. 2013 14:54

to pivo se tam zamíchá, nebo se to s ním jen zalije?

Alexiss Alexiss

22. 1. 2013 17:34

mona:podle mne je to jedno,podle toho,kde zrovna nakupuji,ale třeba vám někdo poradí nějaký konkrétní

mona

22. 1. 2013 17:25

Děkuji za okamžité reakce, koupím tedy tvaroh balený, snad už se mi to povede. Ještě bych se chtěla zeptat, jaký tvaroh přesně kupujete značku, ať zase něco nepokazím a sýr bude tedy po pěti dnech tuhý?

Alexiss Alexiss

22. 1. 2013 14:38

mona: světlé 10° a tvaroh balený,ovšem nejlepší je domácí

Yvona

22. 1. 2013 14:26

Do tohoto sýru nebo většiny se používá tvaroh ta kostka ve stříbrném alobalu a pivo se dává světlé

mona

22. 1. 2013 14:13

Alexiss: ano použila jsem tvaroh z vaničky, nevěděla jsem, že je to špatně :-(. Jaký mám teda koupit správný? Ještě bych se chtěla zeptat , jaké používáte pivo?

Alexiss Alexiss

22. 1. 2013 13:36

mona:a nepoužila jste tvaroh z vaničky?-s tím se to nikdy nemůže podařit,konzervanty brání té správné reakci

mona

22. 1. 2013 13:17

Teď je to čtvrtý den, co mám sýr uležený. Dala jsem to do sklenice a zavíčkovala. Třetí den jsem trochu odlila do skleničky a dala přes noc do ledničky. Vůbec to ale neztuhlo a je to pořád ve velmi tekutém stavu, nemožné namazat na chleba. Poradíte mi prosím? Zkouším to poprvé.

mary69 mary69

4. 4. 2012 08:23

Yvona:Díky, odpoledne jdu na to:-*

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pivní sýr domácí pivní sýr z tvarohu pivní sýr recept pivní sýr z tvarohu recept na pivní sýr vyroba pivniho syra nalozeny tvaroh jak vyrobit pivni syr výroba domácího pivního sýru výroba pivního sýru domácí sýr sýr kastelán pivní sýr recepty sýry recept pivní sýr jak udělat pivní sýr sýr z tvarohu,soli,kmínu pivní sýr kastelán pivni syr vyroba sýr z tvarohu

Suroviny: tvaroh měkký, pivo světlé, kmín celý, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Domácí pivní sýr

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92LY