Jak nakrájet listové těsto na trojúhelníky? Požadované tvary připravíme snadno
Listové těsto se skládá z vodového a tukového těsta (vodánku a tukánku), které je nejčastěji používaným nejen ve sladké, ale i ve slané kuchyni. Pečivo samotné má neutrální chuť, je křehké, jemné a lístkuje.
Z listového těsta můžeme kromě oblíbeného štrúdlu nebo slaných šneků připravit například i trojúhelníky, které plníme nádivkou nebo je pečeme samotné. Pro některé kuchařky je mnohdy problém nakrájet těsto do požadovaného tvaru.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakrájet listové těsto na trojúhelníky
Vybereme si ze tří jednoduchých způsobů:
- Těsto rozválíme na plát. Radýlkem nebo nožem nařežeme pruhy, které pak nakrájíme cikcak do tvaru pyramidek.
- Těsto rozválíme do hranatého tvaru, který rozkrájíme na čtverce. Každý čtverec řízneme po úhlopříčce do tvaru trojúhelníku.
- Těsto rozválíme na plát a okrájíme kraje do tvaru čtverce. Ten rozkrojíme nožem nebo rádýlkem na 4 čtverečky a ty pak ještě jednou řízneme do úhlopříčky.
Pokud chceme plnit listové těsto nádivkou, můžeme si nakrájet čtverce, položit náplň, okraje potřít vejcem a přehnout je do tvaru trojúhelníku.
Máte raději šátečky? Na přípravu výborných tvarohových koláčků z listového těsta se podívejte v našem videu:
Komentáře