Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Ukázat 4 fotografie

Pomyslnou třešničkou na dortu vždy bývá ozdobení hotového výrobku. A platí to i pro kynuté pečivo, které zdobíme sněhobílými granulkami cukru. Nemusíte ho kupovat, vyrobte si takový cukr s námi doma!

Maličké sněhobílé cukrové granulky, kterými sypeme tvarované kousky ze sladkého těsta ještě před vložením do trouby, pečivo dochutí, ale hlavně výrazně ozdobí. Nejhezčí jsou drobečky (granulky) bílé, ale můžeme je zabarvit vmícháním kakaa nebo trošky gelových barev do cukru a provonět tím, že použijeme cukr vanilkový.

Jak na to?

Opravdu to zvládne zcela každý.

  • Přichystáme si pouhé tři suroviny: 50 g cukru (jemný písek nebo cukr moučka), 1 lžičku solamylu, 4-5 g vody.
  • Cukr rozmícháme se solamylem a vmícháme vodu.
  • Namočenou směs protlačujeme přes dírkovanou odpěňovačku (tato naběračka má několik názvů, ale stačí se podívat na fotografii a pravděpodobně zjistíte, že ji máte doma i vy) na plech s pečicím papírem.
  • Granulky uschnou během 1–2 dnů volně na vzduchu, ale rychlejší je usušit je v maličko pootevřené troubě (40 °C / 60–90 minut).
  • Hotové granulky hned použijeme nebo je uložíme do dobře uzavíratelné sklenice na později.
  • Při použití potřete vykynuté pečivo rozšlehaným vejcem, posypete cukrovými granulkami a upečete.

Je víceméně jedno, jestli dekorační granulky uděláte z cukru písek nebo moučka. Ty z moučkového cukru jsou maličko menší, ale zase sněhově bílé – z pískového cukru jsou bělostné granulky částečně průsvitné, nejsou tolik výrazné.

Závěrečné zdobení je důležité. Kdybychom ho vynechali, hotové dobroty by nebyly zdaleka tak lákavé a atraktivní. Nechte se inspirovat v našem receptáři, jak nazdobit sladké i slané pečivo.

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky