Jak ohřát omáčku. Některé omáčky se velmi snadno připalují. Jednoduché rady nám ohřívání usnadní
Občas potřebujeme omáčku ohřát, ale některé omáčky se rády přichytávají ke dnu hrnce a připalují. Pokud se budeme řídit jednoduchými radami, omáčku ohřejeme snadno a bez připálení.
Když nám zůstane omáčka ještě na druhý den, hodí se to - stačí ji ohřát a nemusíme nic dalšího vařit. Právě s ohříváním ale může být potíž. Mnohé z omáček (např. rajská, koprová či žampionová) se nám už při vaření přichytávají ke dnu a při ohřívání pak dojde snadno k jejich připálení, zvlášť pokud si na chvilku odběhneme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ohřívat omáčky
Pokud potřebujeme ohřát menší množství omáčky (jednu porci), je dobrým pomocníkem mikrovlnná trouba. Jestli ale omáčky potřebujeme připravit více, obvykle dáme přednost ohřívání v hrnci:
- Omáčku pro jistotu přelijeme do jiného hrnce a během ohřívání ji svědomitě mícháme.
- Je-li hustá, dolijeme trochu tekutiny, příliš hustá omáčka je k připalování náchylnější.
- Omáčky se velmi dobře ohřívají ve vodní lázni - tzn. že je vložíme s hrncem do jiného většího hrnce, ve kterém je horká voda. Postavíme ho na plotýnku a ohříváme. Během ohřívání omáčku mícháme, aby se ohřívala stejnoměrně. Tímto způsobem se omáčky nepřipalují.
- Ve vodní lázni lze ohřívat omáčku i v troubě za předpokladu, že ji máme v hrnci, kterému pobyt v troubě neuškodí - hrnec položíme na plech nebo pekáč, ve kterém je voda.
Pokud se přece stane, že se nám hrnec připálí, můžeme vyzkoušet jednoduché rady, jak ho bez zbytečné námahy vyčistit.
Komentáře