

Kokosové řezy se smetanou
Suroviny hodně
- Korpus:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 1/2 hrnku másla
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do pečiva
- Na korpus:
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 3/4 hrnku kokosu
- Po upečení:
- smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu
Korpus: Vše zamícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto je dost husté, tak po plechu rozetřít.
Na korpus: cukr a kokos zamícháme a posypeme tím ještě syrové těsto.
Vše dáme do trouby a pečeme na 170°C asi 20 minut.
Po upečení: upečený piškot potřeme neušlehanou smetanou ke šlehání. Já to natírala silikonovou mašlovačkou. Smetana se krásně nasákne a moučník je krásně vláčný. Může se ještě dozdobit ovocem, ale takto to stačí.
Poznámka od kuchařky
Recept mi poslala sestra. Je to opravdu rychlý a výborný.
Použila jsem oranžový kokos. S barevným to může vypadat zajímavě.
Krájela jsem to na malé obdelníčky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kokosové řezy se smetanou
-
Irrena:to jsem ráda. To musí být mňamka
-
Dnes jsem je upekla a jsou výborné
Přidala jsem na těsto ještě borůvky a rybíz
-
lenka27:tak pak písni, jak to chutnalo
-
jdu na to
dobehla jsem si pro smetanu a hurrraaa pect
-
Radunka:díky.
-
Luxuuuuuus. Ta smetana z toho udělá hotový orgasmus
-
-
Díky.
Pavlo, poslala mi ho Šárka, ať ho zkusím. Jinak jsem ho neznala. -
kokos máme moc rádi ,a tohle vypadá tak KOKOSOVĚ, že se nedá odolat
-
Já už jsem to pekla x krát, Ty tento recept neznáš? :)
-
-
Tak to si uložím, to vypadá úžasně dobře
-
-
Tento moučník znám je úžasně vláčný. Hned po upečení a vytažení z trouby namísto potírání šlehačkou normálně rovnoměrně poliji jednou šlehačkou. Krásně to zasyčí a vpije se do buchty.