Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sezóna ředkviček je v plném proudu a pro naše tělo jsou malé bulvičky blahodárnou zeleninou plnou vlákniny, vitamínů i minerálů. Jedná se o kulaté kořeny růžovo-fialové barvy, které nám v ústech vyvolají jemně štiplavou chuť.

Ředkvičky mají široké využití - především je konzumujeme syrové, často je také využíváme ke zdobení pokrmů pro jejich pestré zbarvení. Avšak především se hodí do salátů a pomazánek, výborné jsou také jen smíchané s jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Zeleninové jarní saláty

Ředkvičky jsou oblíbenou jarní zeleninou, často je doplňujeme listovým salátem i jinými druhy zeleniny, také šunkou a sýry. Salát smícháme s báječnou zálivkou na jogurtovém základu, ochutit ji můžeme koprem a kapkou citrónové šťávy.

Bramborové jarní saláty

S ředkvičkami můžeme v kuchyni vykouzlit báječné pokrmy, tuto zeleninu nemusíme míchat pouze se salátovými listy, ale chutná je také s vařenými bramborami. Vznikne výtečný jarní bramborový salát, který zasytí na dlouhou dobu.

Pojďte si připravit podle videoreceptu tento jednoduchý jarní ředkvičkový salátek se šunkou a sýrem, ochucený majonézou a kapkou citrónové šťávy. Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky