Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Granátové jablko dovede pěkně potrápit, dostat se ke všem zrnkům je totiž trochu oříšek. Zkuste s námi oloupat toto aromatické ovoce podle videonávodu a třeba ho pak budete kupovat a využívat v kuchyni častěji.

Granátové jablko skvěle doplňuje moučníky, ale hodí se i k masu. Škoda jen, že je jeho loupání tak náročné na čas i čistotu... To se může změnit, když se granátové jablko naučíte oloupat podle tohoto videonávodu.

Jak snadno oloupat granátové jablko

Potřebovat budete jen ostrý nůž a misku.

  1. Nejprve odkrojte slupku (pokličku) kolem bubáku.
  2. Poté kůru nakrojte na měsíčky.
  3. Odtáhněte od sebe jednotlivé měsíčky a vytáhněte střed. Raději nad miskou, nyní už budou padat zrníčka.
  4. Jablko otočte a kůru poplácejte vařečkou. Uvolní se tím i zbývající zrnka.

Dopřejte si vitamin C z granátového jablka, jistě vám pomůže při nachlazení.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více